Hoeveel smartengeld krijg ik?

Smartengeld

Immateriële schade is schade veroorzaakt door verdriet, de pijn en het verlies aan levensvreugde door een ongeval. Een ander woord voor immateriële schade is smartengeld.

Dit smartengeld wordt uitgedrukt in 1 bedrag dat een slachtoffer betaald krijgt om de pijn en ellende te ‘vergoeden’. Dit is natuurlijk slechts een ‘pleister op de wonden’. Als iemand invalide geworden is, dan neemt een zak met geld de pijn en ellende natuurlijk niet weg. Maar het is een manier om toch sorry te zeggen en te proberen een stukje van deze pijn en ellende te compenseren.


Smartengeldcalculator

Veel websites bieden een ‘smartengeldcalculator’ aan die niet zo veel voorstelt. Er zijn grofweg een paar categorieën smartengeld:

  1. Licht letsel: € 100 tot € 1000
  2. Middelzwaar letsel € 1.000 tot € 50.000
  3. Zwaar letsel € 50.000 tot € 250.000

Die bedragen liggen zo ver uit elkaar dat het u niets zegt. Letselschade advocaten hebben een ‘Smartengeldgids’ waarin de verschillende uitspraken van rechters staan. Als u onze smartengeldcheck invult, dan geven wij u 3 goede uitspraken die u een beeld geven. Geen loze beloftes en snelle verkooppraatjes, maar een op maat gemaakt gratis advies.


Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel. 0172 – 42 41 72. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Waarmee kunnen wij u helpen?