Over ons

Onze missie

Berntsen Mulder Advocaten werkt betrokken met haar cliënten samen, om met hoogwaardige, gespecialiseerde juridische bijstand het beste resultaat te bieden.

Berntsen Mulder biedt gespecialiseerde juridische dienstverlening aan zowel
particuliere als zakelijke cliënten. Wij staan hen op een zakelijke en eerlijke manier bij met een professionele en toegankelijke benadering.

Dat doen wij vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel, waarbij wij altijd oplossingsgericht en strijdvaardig te werk gaan. Ons kantoor kenmerkt zich door maatschappelijke- en juridische ontwikkelingen op de voet te volgen en daar waar nodig op in te spelen. Dit zorgt voor ons pro-actieve, scherpe en verdiepende karakter.

We zijn professionals die betrokken zijn met onze cliënten. Met hen en anderen communiceren we open, helder en begrijpelijk. Wij zijn de advocaat die met u praat.

over-ons-rechts

Waar kan Berntsen Mulder u bij helpen?

Adviseren

Wanneer u een geschil heeft, is het verstandig eerst juridisch advies in te winnen. De advocaten en juristen van Berntsen Mulder Advocaten kunnen u een goed advies geven over hoe u uw probleem kunt oplossen. Een advies kan zijn om naar de rechter te stappen, maar dat hoeft niet. Vaak kunt u een geschil ook in goed overleg oplossen.

Mediation

Een conflict oplossen zonder naar de rechter te stappen, kan door middel van mediation. Bij mediation gaat u, onder leiding van een onafhankelijke mediator, aan tafel met de ’tegenpartij’. U zoekt in goed overleg een oplossing waar u en de tegenpartij mee kunnen leven. Bij Berntsen Mulder Advocaten is een aantal gecertificeerde mediators in dienst. Mediation is mogelijk bij allerlei soorten conflicten. De meest voorkomende zijn op het gebied van familierecht, arbeidsrecht en letselschade.

Procederen

Wanneer u een conflict heeft met een andere persoon, een bedrijf of een instantie, kunt u een rechter vragen een oordeel te vellen. Dat doet u door middel van een juridische procedure. Voor het voeren van een procedure heeft u een advocaat nodig, die voor uw belangen opkomt bij de rechter. De rechter luistert naar uw belangen en naar de belangen van de tegenpartij. Daarna velt hij een oordeel, waar u zich aan moet houden. Voor het voeren van een juridische procedure kunt u de hulp inschakelen van de advocaten van Berntsen Mulder Advocaten.

Over Berntsen Mulder Advocaten

Berntsen Mulder Advocaten in de huidige samenstelling werd opgericht in 1994. De mensen die in dat jaar deel uitmaakten van het kantoor, werkten echter al jaren voor de maatschap Berntsen & Goedkoop Advocaten. In 1994 richtten Guus Berntsen en Matthijs Mulder de maatschap Berntsen Mulder Advocaten op. In de advocatuur vomt een maatschap de directie van het bedrijf.

In 2002 kwam Ans Verhaar de maatschapij versterken. Vervolgens kwam Karin Nijman in 2006 aan de maatschapstafel. In 2013 werd het aantal van zeven maatschapsleden gehaald, met de toetreding van Nieke Schreurs, Jos van Bohemen en Jeroen Thiele. Eind 2019 deden Guus Berntsen en Ans Verhaar een stapje terug, vanwege het behalen van de pensioengerechtige leeftijd. Zij zijn echter nog als senior-adviseurs aan het kantoor verbonden. 

Verschillende rechtsgebieden: gebundelde kennis

De maatschap geeft leiding aan bijna 23 advocaten, juristen, experts en ondersteunend personeel. Verdeeld over verschillende secties, vakgebieden, afdelingen, rechtsgebieden of hoe je het maar wilt noemen. Bij elkaar betekent dat heel veel kennis onder één dak. Deze gebundelde kennis en enorme ervaring durven wij onze kracht te noemen. Daarbij zorgen we dat de kennis in huis blijft, doordat onze ervaren advocaten zich ook bezighouden met het opleiden van nieuwe collega’s. Zo waarborgen we de continuïteit van ons kantoor.

Specialisaties

In het verleden waren advocaten meestal ‘algemeen advocaat’. Zij beheersten alle rechtsgebieden. Zo was het ook bij ons. Advocaten deden zowel strafrecht als ondernemingsrecht als familierecht. Noem het maar op. Maar in de advocatuur werd het steeds gebruikelijker, en eigenlijk ook logischer, om je te specialiseren. Daarom werden in het kantoor verschillende ‘secties’ gevormd. In die secties richten twee of meer advocaten en juristen zich op een specifiek onderdeel of rechtsgebied.

De advocaat die met u praat

Onze advocaten weten waar ze over praten. Een goed juridisch advies kan veel ellende besparen. Wij geven u een eerlijk advies en bespreken de strategische en juridische kansen met u. 

Lisanne-Matthijs