Handen uit de mouwen tijdens NLDoet in Alphen aan den Rijn

Nieuws
15 maart 2019

Medewerkers van Berntsen Mulder Advocaten zijn vrijdag 15 maart aan de slag gegaan bij een aantal organisaties in Alphen aan de Rijn. In het kader van de vrijwilligersactie NLDoet werden de dossiers even opzij geschoven en gingen de werkhandschoenen aan.

“Wij deden dit jaar mee aan NLDoet, omdat wij weten hoe enorm belangrijk vrijwilligerswerk is,” zegt Matthijs Mulder, één van de advocaten die de toga een dag in de kast liet hangen en verruilde voor kluskleding. “Veel organisaties drijven echt op vrijwilligers en daar hebben wij veel waardering voor. Bovendien vonden we het gewoon leuk om als kantoor aan deze landelijke actie mee te doen. Voor ons was het ook een onderdeel van ons jubileumjaar. Ons kantoor in de huidige samenstelling bestaat dit jaar 25 jaar.”

De dag begon voor de advocaten, juristen en overige medewerkers gewoon op kantoor, met een bak koffie en een ‘kanjerkoek’. Daarna werd in drie groepen opgesplitst.

Aan de slag

Eén groep ging naar verpleeghuis Oudshoorn, waar de bewoners werden geholpen bij een gezellige ochtendactiviteit. Muziek bij de koffie. “We hielpen om de bewoners van hun kamer naar de zaal te brengen en maakten een praatje met hen,” zegt advocaat Anneke van Tol. “Daarna konden we meemaken hoe de bewoners van een dergelijke muziekochtend genieten.”

Een andere groep ging naar de Bloesemgaard aan de Pim Mulierstraat, om daar de boel te verfraaien met bomen, planten en struiken. “We hebben onder meer geholpen met het graven van gaten rondom de bomen, waar planten in gezet werden,” vertelt jurist Lonneke Speur. “Dat is weer eens wat anders dan de zaken waar we normaal mee bezig zijn. Het weer kon wel wat beter, maar het leuke was wel dat hier veel kinderen en ook buurtbewoners meehielpen.”

De derde groep ging naar het veteranencentrum De Oude Stomp, waar werd geholpen met schilderwerk en het dak van de entree/rookruimte voor het pand. “Voordat we aan de slag gingen, vertelde de voorzitter van de stichting wat het doel is van het centrum,” blikt advocaat Lidewij Calis terug. “Veteranen kunnen er terecht om met lotgenoten te praten en bezig te zijn. Zo wordt er aan auto’s en motoren gewerkt en worden er andere klussen gedaan. Mooi om te zien dat zoiets bestaat, want veel van ons wisten niet van het bestaan af. En blijkbaar weten veel Alphenaren er niet van, want de stichting moet elk jaar alle zeilen bijzetten om de boel draaiende te houden. Dat lukt gelukkig wel, mede door de steun van de gemeente, zo is ons uitgelegd.”

“Het was hartstikke mooi om een aantal organisaties op deze manier te kunnen helpen,” concludeert Matthijs Mulder. “En ik denk dat ik namens alle collega’s spreek dat we het met veel plezier hebben gedaan.”

Gerelateerde berichten

Week van het Arbeidsrecht | Gratis adviesgesprekken over arbeidsrecht voor werkgever en werknemer

Nieuws   17 mei 2024

Week van het Arbeidsrecht | Gratis adviesgesprekken over arbeidsrecht voor werkgever en werknemer

Voor werkgevers en werknemers met vragen over onder meer ontslagrecht, concurrentie- of relatiebedingen, dan wel […]


Lees meer ›
Podcast: Let’s talk letselschade

Nieuwsbericht   10 mei 2024

Podcast: Let’s talk letselschade

Berntsen Mulder Advocaten is al een tijd geleden gestart met een podcast over letselschade. Onder […]


Lees meer ›
De 20 van Alphen was weer geslaagd!

Nieuwsbericht   5 maart 2024

De 20 van Alphen was weer geslaagd!

Het was zondag 3 maart een prachtige dag, waarbij Jeroen Thiele het startschot gaf en […]


Lees meer ›