← Terug

Advocaat financiële fraude

Financiële fraude

Bent u de dupe geworden van financiële fraude en heeft u juridische hulp nodig?

U kunt bij ons terecht als u slachtoffer bent geworden van financiële fraude bij uw bank (spoofing, money muling, phishing), bij uw onderneming (factuurfraude, fraude door werknemers etc) of als u in verkooppraatjes van een louche verkoper bent getrapt (acquisitiefraude, verkoopfraude).

Wij zijn gespecialiseerd in het terughalen van uw verdwenen geld en alle (civielrechtelijke) aspecten die daarmee te maken hebben. Wij willen de beste zijn op dit gebied. Daarom moeten wij keuzes maken. Wij kunnen u dus niet helpen bij de strafrechtelijke aspecten van deze vormen van fraude. Bij problemen met het openbaar ministerie/politie/FIOD. Wanneer u wordt verdacht van bijvoorbeeld het strafbare feit witwassen of belastingfraude, kunnen wij u doorverwijzen naar een gespecialiseerd kantoor /strafrechtadvocaat.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te onderzoeken. Een telefoontje kosten u niets, maar levert u mogelijk wel veel op! Onze advocaten staan voor u klaar.

Wat is fraude?

Fraude wordt ook wel omschreven als ‘opzettelijke misleiding om onrechtmatig voordeel te verkrijgen’. Iemand wordt bedrogen zodat de ander hier financieel beter op wordt. Bekende voorbeelden zijn:

  • Oplichting
  • Belastingfraude
  • Faillissementsfraude
  • Vastgoedfraude

Wij kennen aan de ene kant verticale fraude, welke ziet op fraude in de relatie tussen bedrijven (of burgers) en overheid (bijvoorbeeld belastingfraude). Daarnaast is er horizontale fraude. Dit is fraude tussen bedrijven of burgers onderling (oplichting). Zoals gezegd is dit ook het specialisme binnen ons kantoor. Onze advocaten kunnen u op civielrechtelijk vlak bijstaan wanneer u te maken heeft gekregen met fraude.

Opzettelijke misleiding

Naast het feit dat het openbaar ministerie fraude beu is, hebben advocaten hun handen er ook aan vol. Een voorbeeld is een situatie dat een ondernemer onder valse voorwendselen een op het eerste oog aantrekkelijk contract voor de aankoop van een ‘nieuw geproduceerde’ machine tekent, maar later een niet-werkend apparaat geleverd krijgt. Ook op civielrechtelijk vlak is de ondernemer slachtoffer van fraude/oplichting.

Door de overheid en het openbaar ministerie wordt fraude erg serieus genomen. Door onze advocaten ook. Wij onderzoeken de situatie altijd nauwkeurig en spreken de louche contractspartij aan op zijn praktijken, zodat u uw geld terugkrijgt.

Wat kunnen wij voor u doen?

Financiële fraude komt helaas veelvuldig voor. Het verstoort het economische verkeer en de integriteit van financiële markten en het zorgstelsel lijdt eronder. Onze advocaten zijn dagelijks bezig met civielrechtelijke bestrijding van frauduleuze praktijken. Dit door bijvoorbeeld het helpen beëindigen van overeenkomsten die met een wilsgebrek zijn aangegaan. Iedere zaak is uniek en vereist een geheel eigen aanpak. Als u slachtoffer bent geworden van financiële fraude, dan nodigen wij u van harte uit voor vrijblijvend contact om uw situatie door te spreken met een van onze specialisten.

Samen kijken we naar wat wij voor u kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op via 0172 – 49 43 45 of stuur ons een e-mail.
    Laat onze specialisten u helpen