← Terug

Financiële Fraude

Financiële fraude

Financiële fraude, wat is het?

Financiële fraude is een breed begrip waaronder alle vormen van fraude vallen waarbij door bedrieglijke praktijken financieel nadeel wordt toegebracht. U kunt hierbij denken aan acquisitiefraude, CEO fraude, factuurfraude, domeinnaamfraude, phishing, skimming, spoofing, ransomware aanvallen, money muling etc etc.

Lees hier meer over financiële fraude:

Verder praten 0172 – 49 43 45

Opkomst financiële fraude

Als gevolg van technologische vooruitgang is er voor fraudeurs een hele nieuwe wereld opengegaan. Iedereen is zich bewust van het belang van een goed slot op de deur, maar niet iedereen is zich bewust van het belang van een goede beveiliging van zijn of haar computer en telefoon. Fraudeurs maken hier dankbaar misbruik van. Dit wordt ook in de kaart gespeeld door de anonimiteit op het internet. Het gebruik van anonieme online identiteiten en cryptocurrency heeft het voor fraudeurs moeilijker gemaakt om opgespoord te worden. Dit maakt het uitvoeren van financiële fraude aantrekkelijker, omdat de kans op strafrechtelijke vervolging kleiner lijkt.

Mogelijkheden voor slachtoffers

De anonimiteit van de dader is vaak een probleem voor slachtoffers van financiële fraude. Zonder dader is het moeilijk om actie te ondernemen om het financiële nadeel op te heffen. Het is echter niet uitgesloten dat door snel handelen uw schade kan worden beperkt. Hoe meer tijd u laat verstrijken, hoe moeilijker dit in het algemeen is. Ook is het soms mogelijk om uw schade bij een derde (zoals de bank die een zorgplicht heeft) te verhalen. De advocaten van Berntsen Mulder Advocaten weten precies welke stappen u moet zetten en kunnen u hier uitvoerig over informeren.

Op deze website informeren wij u verder over verschillende vormen van fraude
Daarbij beogen wij geen sluitend beeld te geven van alle fraudevormen, maar geven wij u wel een inkijkje in onze praktijk. Wanneer u met fraude bent of wordt geconfronteerd kunt u altijd vrijblijvend bellen met een van onze specialisten.

Hulp en advies van een advocaat financiële fraude

Voor bijstand bij financiële fraude kunt u op ons team van financiële fraude advocaten vertrouwen. Onze financiële fraude advocaten hebben een brede kennis in het oplossen van financiële zaken. Neem gerust contact met ons op via 0172 – 49 43 45, het contactformulier of stuur ons een WhatsApp berichtje.
    Laat onze specialisten u helpen