← Terug

Incasso advocaat

Incasso

Geld krijgen of afboeken?

Soms is actie noodzakelijk. Het inschakelen van onze incasso-afdeling kan voor u het verschil maken tussen betaald krijgen en afboeken. Effectief debiteurenbeheer is een vak waarbij efficiency, automatisering, ervaring en specialisme noodzakelijk zijn.

Wij bieden u een totaalpakket om tot een effectief debiteurenbeheer te komen waarbij wij ons onderscheiden van incassobureaus en deurwaarders. En dat voor een zeer concurrerende prijs. Voor uw grotere vorderingen komt u via hen uiteindelijk toch bij een advocaat terecht terwijl dit in de praktijk onnodige vertraging en mogelijke miscommunicatie met zich meebrengt. Wij zijn dan ook met recht uw partner bij incasso.

Lees hieronder meer over welke situatie bij u van toepassing is:

Berntsen Mulder Advocaten kan voor u de incasso-specialist zijn die u nodig heeft. Onze aanpak wordt afgestemd op uw wensen. Dus geen ruzie aan de telefoon met uw vaste klanten. Maar ook geen oeverloze correspondentie over de betaling van uw factuur.

Verder praten 0172 – 49 43 45

Vordering betwist

Wanneer uw vordering door een debiteur wordt betwist, dan betekent dit dat de debiteur het niet eens is met uw vordering. Een sommatiebrief om uw geld terug te vorderen zal dan weinig meer baten. In dit geval moet de rechter worden verzocht om een oordeel. Vervolgens kan een deurwaarder de uitspraak ten uitvoer leggen en overgaan tot het innen van het geld.

Incassobureau of deurwaarder, of toch een advocaat?

Het kan altijd lastig zijn om te bepalen waar u moet beginnen. We onderscheiden incassobureau, gerechtsdeurwaarder of incasso advocaat. Deze hanteren allemaal een andere aanpak als het gaat om openstaande vorderingen.

Incassobureau

Een incassobureau kan namens een schuldeiser contact opnemen met de schuldenaar en stuurt daarnaast aanmaningen en boze brieven en belt namens de schuldeiser. Een incassobureau heeft geen bijzondere wettelijke bevoegdheden in een incassozaak.

Deurwaarder

Gerechtsdeurwaarders, (kort: deurwaarders) hebben meer wettelijke bevoegdheden bij het incasseren van een vordering dan een incassobureau. Daarnaast kunnen zij zogenoemde dwangmaatregelen toepassen, waaronder:

  • Beslaglegging (executoriaal- en conservatoir beslag) op bijvoorbeeld onroerend goed
  • Uitzetting uit een pand van een particulier of onderneming

Wanneer er een vonnis ligt (ook wel: executoriale titel) dan kan de deurwaarder aan de slag om deze ten uitvoer te leggen. Dit vonnis moet wel eerst worden verkregen door een gerechtelijke procedure bij de rechtbank.

Incasso advocaat

Wanneer het buitengerechtelijke traject niet helpt en uw vorderingen nog niet zijn betaald door uw debiteur, dan kunt u samen met één van onze advocaten een incassoprocedure opstarten bij de rechtbank (het gerechtelijke traject). Hierbij zijn twee mogelijkheden. Ofwel een normale rechtszaak (ook wel een bodemprocedure) of een incasso kort geding. Een incasso kort geding is geschikt voor zaken zonder al te veel ingewikkeldheid.

De beste keuze is het van meet af aan inschakelen van een incasso advocaat om uw debiteur aan te spreken. Zo bent u er het meest zeker van dat u uiteindelijk uw geld terugkrijgt.

Hoe kunnen wij u precies helpen?

U heeft nog geld tegoed van iemand. Het gaat om een of meerdere openstaande facturen. U weet even niet meer hoe u dit in eerste instantie onderling kunt regelen. Wat doet u nu?

Bij onze incasso advocaten begint alles met een goed gesprek en een situatieschets. Eventueel kunt u voorlopig verder met een eerste vrijblijvend advies. Waar nodig kunnen we samen met u procederen om daarna direct actie te ondernemen door het inschakelen van een deurwaarder. Bij ons krijgt u een totaalpakket, een volledig incassotraject. Neem gerust contact met ons op. Bel ons via tel. 0172 – 49 43 45, vul het onderstaande contactformulier in of stuur ons een WhatsApp bericht.

 
    Laat onze specialisten u helpen