← Terug

Het ouderschapsplan

Personen- en familierecht

Het ouderschapsplan

In het ouderschapsplan maakt u met elkaar afspraken over de zorg- en opvoedingstaken van uw kinderen wanneer u uit elkaar gaat. Wanneer sprake is van een echtscheiding bent u als ouder verplicht om een ouderschapsplan met elkaar op te stellen. Een gespecialiseerd advocaat-mediator kan u helpen bij het maken van goede afspraken over uw kinderen wanneer u uit elkaar gaat en zorgt ervoor dat u niets vergeet.

Lees hier meer over de situatie die op u van toepassing is:

Verder praten 0172 – 49 43 45

De zorgregeling voor de kinderen

Hoe u de zorg en opvoeding van de kinderen verdeelt beschrijft u in een zorgregeling. Samen bepaalt u wanneer de kinderen bij de ene en bij de andere ouder verblijven. Ook bepaalt u hoe de zorg voor de kinderen tijdens de vakanties en feestdagen wordt verdeeld.

De kosten van de kinderen

In het ouderschapsplan moeten verder afspraken met elkaar worden gemaakt over de kosten van de kinderen. Dit kan in de vorm van een kinderalimentatiebedrag. De hoogte van de kinderalimentatie kunt u door een gespecialiseerd advocaat-mediator laten berekenen. U kunt ook afspreken om ieder een bijdrage te storten op een kinderrekening. Een advocaat-mediator kan met u de voor- en nadelen hiervan bespreken.

Ook kan er sprake zijn van bijzondere kosten van de kinderen. Het is belangrijk om ook over deze kosten goede afspraken met elkaar te maken. Neem voor hulp contact met ons op via 0172 – 49 43 45 of via het contactformulier U kunt ons ook een WhatsApp sturen.

De informatieregeling

Met deze regeling maakt u afspraken over de manier waarop u elkaar informeert bij belangrijke aangelegenheden van de kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte, iets belangrijks op school of een voor te nemen vakantie. U kunt hierbij ook met elkaar afspreken hoe vaak u elkaar informeert over de kinderen.

Naast deze drie regelingen zijn er nog allerlei aanvullende regelingen die u met elkaar in het ouderschapsplan in het belang van uw kinderen kunt opnemen.


Wij helpen u graag verder

Wij kunnen u goed adviseren over de inhoud van het ouderschapsplan. Bel of mail gerust. Wij zijn te bereiken via 0172 – 49 43 45 of via het contactformulier. U kunt ons ook een WhatsApp sturen.
    Laat onze specialisten u helpen