SKL

logo_SKL_150x150

SKL | Stichting Keurmerk Letselschade |

Deze stichting is in 2017 opgegaan in de Letselschaderaad.

Wat was het Keurmerk Letselschade?

Het Keurmerk Letselschade bevorderde de kwaliteit van de letselschadehulpverlening en maakt deze kwaliteit inzichtelijk voor het slachtoffer. Hierdoor kan een slachtoffer verschillen tussen letselschadekantoren ontdekken en welbewust kiezen voor kwalitatief goede rechtshulp. De Stichting Keurmerk Letselschade is een onafhankelijke stichting.

Daarnaast draagt het keurmerk bij aan de algemene kwaliteitsverbetering van de branche.

Waarom is het Keurmerk Letselschade opgericht?

In Nederland zijn dagelijks mensen betrokken bij ongevallen of andere incidenten waaruit letsel ontstaat. De wereld van een slachtoffer staat dan op zijn kop. Slachtoffers zijn gebaat bij goede juridische ondersteuning.

Aangesloten sinds 2008

Ons kantoor is sinds 2008 aangesloten bij de stichting Keurmerk Letselschade. Berntsen Mulder Advocaten heeft zelf ook aan de wieg gestaan van de oprichting van dit keurmerk. Onze letselschade-advocaat Karin Nijman is mede-oprichtster en bestuurslid van het eerste uur.

Wie krijgt het Keurmerk Letselschade?

Rechtshulpverleners die actief zijn in letselschadezaken en aan strenge kwaliteitseisen voldoen. De aangesloten advocaten en experts zijn ook lid van een onafhankelijke beroepsvereniging. Advocaten zijn aangesloten bij de LSA en letselschade-experts bij het Nivre.

Hoe wordt gecontroleerd dat kantoren aan de eisen blijven voldoen?

De keurmerkkantoren worden regelmatig getoetst op het gebied van deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en communicatie. Letselschadekantoren worden elke twee jaar gecontroleerd door middel van een uitgebreide audit door de stichting Keurmerk Letselschade. Daarbij worden 5 bekende dossiers gecontroleerd en wordt daarnaast een steekproef van 4 willekeurige dossiers gecheckt.

Reglementen en statuten

Op de website van de stichting Keurmerk Letselschade is meer te lezen over de stichting en haar werkzaamheden.

Waarmee kunnen wij u helpen?