mr. Anneke van Tol

Advocaat letselschade (met LSA-keurmerk)
"Ik vind het belangrijk dat aan het slachtoffer recht wordt gedaan. De letselschadepraktijk is complex en veelal onbekend terrein voor slachtoffers. Deskundige hulp is onontbeerlijk. Die hulp wil ik graag bieden zodat het slachtoffer zich geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van zijn letselschade."  

Specialisaties

 • Letselschaderecht
 • Personenschade
 • Aansprakelijkheidsrecht

Rechtsgebiedenregister

Anneke van Tol heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Letselschaderecht (hoofdrechtsgebied)

Bekijk hier de inschrijving van Anneke van Tol in het rechtsgebiedenregister

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA 10 opleidingspunten te behalen op het geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Anneke behandelt ook zaken o.b.v. gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Slachtoffers die onder een bepaalde inkomensgrens vallen, kunnen daardoor worden bijgestaan, omdat Anneke van Tol is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR).

Praktijk

Anneke van Tol is werkzaam bij de sectie Letselschade van ons kantoor.

Opleiding(en)

1996 | Universiteit Leiden | Nederlands Recht

2013 | Grotius Specialisatieopleiding Personenschade (cum laude)

Ervaring

Advocaat sinds 23 maart 2007. Werkt sinds 2014 bij Berntsen Mulder Advocaten Letselschade. Anneke is tevens teamleider op de afdeling letselschade.

Na vijftien jaar als algemeen en psychiatrisch verpleegkundige gewerkt te hebben, aanvaardde zij in 1997 een baan als docent Moot Court aan de Universiteit Leiden. In 1999 verruilde zij de theorie voor de praktijk en begon zij als rechtshulpverlener op de afdeling letselschade bij een rechtsbijstandsorganisatie

“Vanuit de behoefte mensen bij te staan tijdens moeilijke perioden in hun leven, ben ik destijds de verpleging ingegaan. Het is diezelfde behoefte, gecombineerd met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, die maakt dat ik thans als letselschadeadvocaat werkzaam wil zijn.”

“Een goede regeling van een letselschade is in mijn ogen een regeling waarbij het slachtoffer in staat wordt gesteld zijn leven, zoveel als mogelijk is, te leiden zoals hij dat gewend was te doen vóórdat hem het ongeval overkwam. Soms zal kunnen worden volstaan met een financiële vergoeding, soms zal begeleiding bij re-integratie naar werk noodzakelijk zijn, soms het doen van aanpassingen in een woning etc. Een goede regeling is per definitie persoonsgebonden. Intensief persoonlijk contact is noodzakelijk om samen met het slachtoffer te kunnen bepalen welke regeling voor hem het beste is. Mijn streven zal altijd zijn die beste persoonlijke regeling te treffen.”


Neem gerust contact met mij op


  mr. Anneke van Tol
  mr. Anneke van Tol

  Advocaat letselschade (met LSA-keurmerk)

  Laatste blogs van mr. Anneke van Tol

  [Uitslag blog-poll] Meningen over ‘schuldige’ verkeersongeval blijken verdeeld…

  Blog   23 augustus 2021

  [Uitslag blog-poll] Meningen over ‘schuldige’ verkeersongeval blijken verdeeld…

  Eerder deze zomer schetste ik een situatie rond een verkeersongeval tussen een voetganger en een automobilist en ik stelde u de vraag: […]


  Lees meer ›
  Veelgestelde vragen over rekenrente en toekomstschade

  Blog   26 juli 2021

  Veelgestelde vragen over rekenrente en toekomstschade

  Wat zijn de gevolgen van de baanbrekende uitspraak over de rekenrente in letselschade-zaken voor slachtoffers van letselschade? In dit artikel zetten wij […]


  Lees meer ›
  Poll | Wel of niet aansprakelijk? U mag het zeggen!

  Blog   20 juli 2021

  Poll | Wel of niet aansprakelijk? U mag het zeggen!

  Dagelijks moeten wij letselschade-behandelaren discussies voeren met de ‘andere’ partij over de vraag wie aansprakelijk is. In Nederland geldt nog […]


  Lees meer ›