mr. A. (Anneke) van Tol

Advocaat letselschade
"Ik vind het belangrijk dat aan het slachtoffer recht wordt gedaan. De letselschadepraktijk is complex en veelal onbekend terrein voor slachtoffers. Deskundige hulp is daarom onontbeerlijk. Die hulp wil ik graag bieden zodat het slachtoffer zich geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van zijn letselschade."  

Ervaring

Advocaat sinds 23 maart 2007. Werkt sinds 2014 bij Berntsen Mulder Advocaten Letselschade. Anneke is tevens teamleider op de afdeling letselschade.

Na vijftien jaar als algemeen en psychiatrisch verpleegkundige gewerkt te hebben, aanvaardde zij in 1997 een baan als docent Moot Court aan de Universiteit Leiden. In 1999 verruilde zij de theorie voor de praktijk en begon zij als rechtshulpverlener op de afdeling letselschade bij een rechtsbijstandsorganisatie

Motivatie

“Vanuit de behoefte mensen bij te staan tijdens moeilijke perioden in hun leven, ben ik destijds de verpleging ingegaan. Het is diezelfde behoefte, gecombineerd met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, die maakt dat ik thans als letselschadeadvocaat werkzaam wil zijn.”

“Een goede regeling van een letselschade is in mijn ogen een regeling waarbij het slachtoffer in staat wordt gesteld zijn leven, zoveel als mogelijk is, te leiden zoals hij dat gewend was te doen vóórdat hem het ongeval overkwam. Soms zal kunnen worden volstaan met een financiële vergoeding, soms zal begeleiding bij re-integratie naar werk noodzakelijk zijn, soms het doen van aanpassingen in een woning etc. Een goede regeling is per definitie persoonsgebonden. Intensief persoonlijk contact is noodzakelijk om samen met het slachtoffer te kunnen bepalen welke regeling voor hem het beste is. Mijn streven zal altijd zijn die beste persoonlijke regeling te treffen.”


Specialisaties

Letselschade

 • Aansprakelijkheid
 • Causaliteit
 • Smartengeld

Anneke van Tol mag het LSA-keurmerk dragen. Lid zijn van deze specialisatievereniging betekent dat zij voldoet aan de strengste kwaliteitseisen die in Nederland aan letselschade-advocaten worden gesteld.

Rechtsgebiedenregister

Anneke van Tol heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Letselschaderecht (hoofdrechtsgebied)

Bekijk hier de inschrijving van Anneke van Tol in het rechtsgebiedenregister

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA 10 opleidingspunten te behalen op het geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Anneke behandelt ook zaken o.b.v. gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Slachtoffers die onder een bepaalde inkomensgrens vallen, kunnen daardoor worden bijgestaan, omdat Anneke van Tol is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR).

Praktijk

Anneke van Tol is werkzaam bij de sectie letselschade.

Opleiding(en)

1996 | Universiteit Leiden | Nederlands Recht

2013 | Grotius Specialisatieopleiding Personenschade (cum laude)


Contact met Anneke van Tol

Neem gerust contact met mij op. Bel mij via tel. 0172 – 42 70 72 of vul onderstaand formulier in en ik neem contact met u op.
  mr. A. (Anneke) van Tol
  mr. A. (Anneke) van Tol

  Advocaat letselschade

  Laatste blogs van mr. A. (Anneke) van Tol

  Slachtoffers beter geholpen met bijstand door een belangenbehartiger

  Blog   15 april 2024

  Slachtoffers beter geholpen met bijstand door een belangenbehartiger

  Hogere vergoedingen voor slachtoffers bijgestaan door belangenbehartiger De Vrije Universiteit (VU) heeft in 2022 onderzoek […]


  Lees meer ›
  Letselschade door ongeval op ski-piste | Wie is aansprakelijk?

  Blog   31 maart 2022

  Letselschade door ongeval op ski-piste | Wie is aansprakelijk?

  Skiën is leuk, maar kan ook heel gevaarlijk zijn. Wie wel eens op een ski-piste […]


  Lees meer ›
  Tata Steel en letselschade

  Blog   7 februari 2022

  Tata Steel en letselschade

  Tata Steel en letselschade Advocate Bénédicte Ficq heeft het dan nu toch voor elkaar! Wat […]


  Lees meer ›