mr. G.A. (Guido) van der Corput

Advocaat letselschade
"Het mooie aan het werk van letselschadeadvocaat vind ik dat je iemand begeleidt van wie het dagelijks leven meestal enorm is verstoord door een ongeval. Ik sta een slachtoffer bij vanaf het moment van het ongeval totdat er een goede regeling is bereikt. Het doel is het slachtoffer (zover mogelijk) terug te brengen in de positie van voor het ongeval. Ik hou van het persoonlijk contact met de slachtoffers. Ik wil samen met het slachtoffer het beste resultaat voor hem of haar bereiken."

Ervaring

Tijdens een jaar HBO-stage is Guido van der Corput terecht gekomen op een letselschadeafdeling van een rechtsbijstandskantoor (SRK-Rechtsbijstand). Dit beviel erg goed en heeft hij vervolgens zijn hele studie ingericht om verder te gaan binnen letselschade. Na enkele jaren bij SRK stapte hij in januari 2015 over naar Eiffel. Medio 2015 heeft hij zijn master aan de Universiteit van Tilburg afgerond.

Via Eiffel werd hij gedetacheerd bij enkele verzekeraars als jurist letselschade (Van Ameyde op de Nationale Nederlanden portefeuille, Aegon en Allianz). Daarna maakte Guido de overstap naar een expertisebureau en werkte hij een jaar als schaderegelaar (bij Crawford & Company en Broadspire). Vanaf augustus 2017 is Guido van der Corput bij Berntsen Mulder gaan werken en vanaf 2020 advocaat geworden. In 2024 heeft hij vervolgens de specialisatieopleiding Personenschade van de Grotius Academie cum laude afgerond.

In november 2019 is Guido bestuurslid geworden bij de VJPP (Vereniging Jonge Professionals Personenschade), een branchevereniging binnen de personenschadebranche voor iedereen die onder de 40 jaar is en in professionele zin te maken heeft met letselschade.

“De tijd aan de kant van de verzekeraar bevestigde voor mezelf het gevoel dat ik rechtstreeks meer kan betekenen voor een slachtoffer. Het mooie aan het werk vind ik dat je iemand begeleidt waarvan het dagelijks leven meestal enorm is verstoord door een ongeval. Dit doe je vanaf het moment van het ongeval totdat er een goede regeling is bereikt. Het doel is het slachtoffer (zover mogelijk) terug te brengen in de positie als voor het ongeval. Wat ik aan de verzekeraarskant miste, was het persoonlijk contact met de slachtoffers. Ik wil samen met het slachtoffer het beste resultaat voor hem of haar bereiken.”


Specialisaties

Letselschade

 • Complex letsel
 • Rekenrente
 • Aansprakelijkheid
 • Smartengeld
 • Causaliteit
 • Medische aansprakelijkheid

Rechtsgebiedenregister

Guido van der Corput heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Letselschaderecht (hoofdrechtsgebied)

Bekijk hier de inschrijving van Guido van der Corput in het rechtsgebiedenregister

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA 10 opleidingspunten te behalen op het geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Guido behandelt ook zaken o.b.v. gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Slachtoffers die onder een bepaalde inkomensgrens vallen, kunnen daardoor worden bijgestaan, omdat Guido is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand.

Praktijk

Guido van der Corput is werkzaam bij de sectie letselschade

Opleiding(en)

2015 | Universiteit van Tilburg | Rechten

2024 | Grotius Academie | Specialisatieopleiding Personenschade | Cum Laude

Nevenactiviteit

 • Bestuurslid Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VVJP)

Contact met Guido van der Corput

Neem gerust contact op met mij. Bel mij via 0172 – 42 70 70 of vul onderstaand formulier in en ik neem contact met u op.
  mr. G.A. (Guido) van der Corput
  mr. G.A. (Guido) van der Corput

  Advocaat letselschade

  Laatste blogs van mr. G.A. (Guido) van der Corput

  Nieuwe uitspraak Hoge Raad zwart werk, baanbrekende uitspraak?

  Blog   23 april 2024

  Nieuwe uitspraak Hoge Raad zwart werk, baanbrekende uitspraak?

  Kun je inkomsten uit zwart werken verhalen bij letselschade? Op vrijdag 12 april 2024 heeft […]


  Lees meer ›
  Hogere energiekosten, letselschade en schadebeperking

  Blog   19 september 2022

  Hogere energiekosten, letselschade en schadebeperking

  Er gaat de laatste maanden geen dag voorbij zonder dat er verschillende artikelen worden gepubliceerd […]


  Lees meer ›
  VvE aansprakelijk voor valpartij op glibberige hellingbaan appartementencomplex

  Blog   12 april 2022

  VvE aansprakelijk voor valpartij op glibberige hellingbaan appartementencomplex

  Advocaat letselschade Guido van der Corput schrijft in dit artikel over een val van een […]


  Lees meer ›