mr. Karin Nijman-Weninger

Advocaat-partner letselschade
“Van alle juridische takken van sport heb ik de mooiste uitgekozen. Als letselschade-advocaat kun je echt het verschil maken voor mensen. Als advocaat mag je de strijd aangaan voor je cliënten. Je zoekt en graaft net zo lang totdat je de feiten en argumenten gevonden hebt om de wederpartij te overtuigen. Ik ben ook opgeleid als mediator en zoek met die achtergrond constructief naar de beste oplossing voor alle partijen. Als je partijen de ruimte biedt om te brainstormen over oplossingen, komen er vaak ideeën waar iedereen van staat te kijken. Wat begint met frustratie, eindigt in een gezamenlijke toekomstvisie en een oplossing. Als je daar een bijdrage aan mag leveren, dan is je dag goed.”  

Specialisaties

Letselschaderecht:
Complex letsel, Rekenrente (info), Letselschade, Aansprakelijkheid, Smartengeld, Causaliteit, Medische aansprakelijkheid

Loonschade:
Loonschade vorderen voor werkgevers van wie een werknemer (tijdelijk) arbeidsongeschikt is als gevolg van een ongeval

Wmo-regres:
Wmo-kosten van gemeenten verhalen op aansprakelijke partijen

Praktijk

Karin Nijman-Weninger maakt deel uit van de secties Letselschade en Loonschade

Opleiding(en)

2001 | Erasmus Universiteit Rotterdam | Rechten

2005 | Nederlands Mediation Instituut | Mediation

2007 | Grotius Academie | Letselschade specialist

Ervaring

Advocaat sinds 31 augustus 2001. Werkzaam bij BMA sinds 2001. Partner in de maatschap Berntsen Mulder Advocaten sinds 2006.

Karin geeft regelmatig cursussen over haar vakgebied. Tussen 2009 en 2019 via het Instituut voor Arbeidsrecht, waarbij zij les gaf over loon- en letselschade bij grote bedrijven en aan Arbodiensten en artsen over het omgaan met medische gegevens.

Karin is mede-oprichter van de Stichting Keurmerk Letselschade (SKL), dat in 2017 is opgegaan in het Register Letselschade. Via dit register zijn de eerste algemene kwaliteitsnormen in de letselschademarkt vastgelegd. Van 2007 tot en met 2012 heeft Karin in het bestuur van de stichting Letselschade gezeten.

Kernwaarden

Betrokkenheid en rechtvaardigheid. Dat zijn voor Karin Nijman kernwaarden. Het maakte dat Karin tijdens haar studie al politiek actief was en op kwam voor studentenbelangen. Daarnaast werkte zij als gerechtssecretaris bij de Rechtbank Den Haag, op de afdeling Kort Geding. Het gaf haar op jonge leeftijd al een kijkje in de keuken bij de rechterlijke macht.

Met Berntsen Mulder Advocaten was het liefde op het eerste gezicht. Het kantoor bleek alle verwachtingen waar te maken. Berntsen Mulder Advocaten denkt en praat graag mee bij nieuwe initiatieven en mensen met een positieve en opbouwende insteek zijn hier altijd welkom. In de praktijk ging Karin zich bezig houden met letselschade en loonschade.

Neem gerust contact op

Wilt u advies over uw specifieke, persoonlijke situatie? Neem gerust contact met mij op, zodat wij de beste strategie kunnen bespreken om de voor u beste oplossing te vinden. Bel mij via tel. 0172 – 42 41 72 of vult onderstaand formulier in.


  mr. Karin Nijman-Weninger
  mr. Karin Nijman-Weninger

  Advocaat-partner letselschade, loonregres & Wmo-regres

  Laatste blogs van mr. Karin Nijman-Weninger

  Heb je een dwarslaesie door duiken in ondiep water?

  Blog   20 april 2023

  Heb je een dwarslaesie door duiken in ondiep water?

  Dan heeft Meindert een vraag voor je Duiken in ondiep water is gevaarlijk en helaas […]


  Lees meer ›
  Gaslek Alphen aan den Rijn | Leerpunten na een ontruiming

  Blog   18 april 2023

  Gaslek Alphen aan den Rijn | Leerpunten na een ontruiming

  De deur naar de vergaderruimte gaat open. Een collega zegt op rustige toon: ‘Er is […]


  Lees meer ›
  De veiligheid van uw kind op de fiets – een vijfluik

  Blog   24 januari 2023

  De veiligheid van uw kind op de fiets – een vijfluik

  Als letselschade-advocaat zie ik veel leed. Het ergst zijn de zaken met jonge kinderen. Als […]


  Lees meer ›