← Terug

Bouw- en vastgoedrecht advocaat

Bouw- en vastgoedrecht

Wat regelt het bouwrecht?

Het bouwrecht regelt de verschillende juridische aspecten van bouwprocessen in de breedste zin van het woord. Bij het vastgoedrecht komen allerlei juridische vraagstukken over onroerend goed kijken. Het betreft hier onder andere de huur van vastgoed.

Zowel de bouwrecht advocaten als onze vastgoed advocaten van Berntsen Mulder Advocaten staan voor u klaar als u advies of juridische ondersteuning nodig heeft bij uw zaak. Zo hebben wij bijvoorbeeld al een groot aantal projectontwikkelaars, aannemers en particulieren met succes bijgestaan bij verschillende kwesties.

Lees hieronder meer over welke situatie bij u van toepassing is:

Verder praten 0172 – 49 43 45

Bouwrecht

Het bouwrecht bevat een geheel aan regels en is als zowel privaatrechtelijk als publiekrechtelijk te zien. Het privaatrechtelijke element ziet bijvoorbeeld op de verhouding tussen een opdrachtgever en diens aannemer of architect. Er zal noodzaak zijn bij het opstellen van bepaalde overeenkomsten, zoals een aannemingsovereenkomst of andere samenwerkingsovereenkomsten. Daarnaast is het mogelijk dat bij de uitvoering van het bouwproces, conflicten ontstaan. Zaken als het retentierecht, verzekeringen, financiering en aansprakelijkheid zijn binnen het bouwrecht zijn aan de orde van de dag.

Het publiekrechtelijke element heeft meer betrekking op de relatie tussen private entiteit en de overheid. Zo moeten er voor nagenoeg alle projecten in de bouw de nodige vergunningen worden aangevraagd en moet men binnen de bouw rekening houden met bijvoorbeeld het Bouwbesluit.

Verborgen gebreken

Wanneer u een huis koopt, dan zit u niet te wachten op verrassingen wat betreft de staat van het huis. Het is denkbaar dat onroerende zaken na verloop van tijd niet meer helemaal in perfecte staat zijn. Dit is acceptabel, zo lang u dit maar weet (of had kunnen weten) bij de aankoop van het huis. Als dit niet het geval is, dan kan er sprake zijn van verborgen gebreken. Een vastgoed advocaat van Berntsen Mulder Advocaten helpt u bij een situatie dat u te maken krijgt met (verwijten m.b.t.) deze gebreken.

Huurrecht

Binnen het huurrecht kunnen er conflicten ontstaan tussen huurder en verhuurder. Iedere partij heeft eigen belangen, die vaak tegenover elkaar staan. De conflicten kunnen verschillende vormen aannemen en daarom is het huurrecht een breed rechtsgebied op zich. Discussie over huurovereenkomsten, betaling van huur tot aan huisuitzetting. Onze specialisten huurrecht zijn er dagelijks mee bezig. Van relatief gemakkelijke, tot aan complexe zaken, u bent bij ons welkom om uw zaak door te spreken. Samen beoordelen wij uw situatie en waar nodig. Bel ons via tel. 0172 – 49 43 45, vul het onderstaande contactformulier in.

Advies en hulp

Alle zaken binnen het bouwrecht, huurrecht of vastgoedrecht zijn uniek en vereisen allemaal een geheel eigen aanpak. Onze advocaten bouwrecht, huurrecht en vastgoedrecht staan voor u klaar als: u bouw- of verbouwplannen heeft, met het inwinnen van juridisch advies essentieel; bij het opstellen van overeenkomsten of procederen tegen een private wederpartij of de overheid.

Bij ons kunt u een gratis kennismakingsgesprek inplannen om uw zaak te bespreken. Neem gerust contact met ons op. Bel ons via tel. 0172 – 49 43 45, vul het onderstaande contactformulier in of stuur ons een WhatsApp bericht.
    Laat onze specialisten u helpen