← Terug

Aanvechten wanprestatie

Contractenrecht

Juridisch advies bij wanprestatie

Wanneer u een overeenkomst aangaat, gaat u ervan uit dat beide partijen zich aan de afspraken zullen houden. Als dat niet gebeurt kan er sprake van wanprestatie zijn. In dergelijke situaties is het van belang om vanaf het begin goed juridisch advies in te winnen. Moet u de overeenkomst beëindigen of ontbinden? Dient u uw contractspartner een termijn te geven om de afspraken na te komen? Is opschorting een optie? Het beantwoorden van deze vragen vereist juridische scherpte, en bij Berntsen Mulder Advocaten begrijpen we de complexiteit van dergelijke kwesties. We staan klaar om u te adviseren, conflicten op te lossen en, indien nodig, juridische procedures te voeren.

Verder praten 0172 – 49 43 45

Waarom Juridisch Advies nodig is bij wanprestatie

Wanprestatie kan op verschillende manieren optreden en heeft vaak ernstige gevolgen voor alle betrokken partijen. Het is belangrijk om te beseffen dat niet elke tekortkoming automatisch leidt tot contractbreuk. De juiste juridische stappen nemen is van essentieel belang om uw belangen te beschermen en geschillen efficiënt op te lossen.

Onze Diensten bij Wanprestatie

Bij Berntsen Mulder Advocaten bieden we een breed scala aan diensten om u te helpen bij het aanvechten van wanprestatie:

1. Juridische beoordeling en advies

Onze gespecialiseerde advocaten contractenrecht zullen uw zaak grondig analyseren en u voorzien van juridisch advies op maat. We beoordelen de aard en omvang van de wanprestatie, bespreken de beschikbare opties en bepalen de beste strategie om uw doelen te bereiken.

2. Beëindiging of ontbinding van de overeenkomst

Afhankelijk van de ernst van de wanprestatie, kan het noodzakelijk zijn om de overeenkomst te beëindigen of ontbinden. Ons team zal u begeleiden bij dit proces, waarbij we ervoor zorgen dat alle juridische vereisten worden nageleefd en dat uw belangen worden beschermd.

3. Ingebrekestelling en termijnen

In sommige gevallen kan het sturen van een ingebrekestelling met een redelijke termijn de andere partij aansporen om de afspraken na te komen. We zullen u adviseren over de juiste manier om dit aan te pakken, rekening houdend met de specifieke omstandigheden van uw zaak.

4. Opschorting van verplichtingen

Opschorting van uw verplichtingen onder de overeenkomst kan een optie zijn als reactie op wanprestatie. We zullen uitleggen wanneer dit gerechtvaardigd is en hoe u dit op een juridisch correcte manier kunt doen.

5. Gerechtelijke procedures

Als het conflict niet buitengerechtelijk kan worden opgelost, staan onze ervaren procesadvocaten klaar om uw zaak voor de rechter te brengen. We zullen uw belangen met vastberadenheid verdedigen en streven naar een rechtvaardige uitkomst.

Preventie: Sterke overeenkomsten opstellen

Een van de beste manieren om wanprestatie te voorkomen, is door sterke en duidelijke overeenkomsten op te stellen vanaf het begin. Onze advocaten kunnen u helpen bij het opstellen van waterdichte contracten die potentiële geschillen minimaliseren. Het klinkt als een open deur intrappen, maar voorkomen is beter dan genezen.

Vragen & aanmelden

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op via 0172 – 49 43 45.
    Laat onze specialisten u helpen