VBRA | Vereniging voor Bouwrecht Advocaten

logo_vbra_563x186

VBRA | Vereniging voor Bouwrecht Advocaten | website


 

Wat is de VBRA?

De VBR-A richt zich op het op een hoger plan brengen van de advocatuurlijke bouwrecht-beoefening, en richt zich daarbij niet alleen op grote kantoren, maar zeker ook op kleine, middelgrote en niche-kantoren. Topspecialisten voorzien cursisten (aspirant-leden) van de VBR-A opleiding van informatie op hoog niveau, en voor de leden wordt jaarlijks voorzien in voldoende éducation-permanente-activiteiten op niveau, om zeker te stellen dat de kennis ten minste op niveau blijft. Als gevolg daarvan kan de VBR-A-advocaat zich profileren in de wereld van het bouwen, en zich staande houden tussen de juridische en niet-juridisch geschoolde adviseurs.

Instituut voor Bouwrecht

Het bestuur van de Vereniging voor Bouwrecht heeft in samenwerking met het Instituut voor Bouwrecht het initiatief genomen tot de oprichting van een Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A). Op 10 juni 1997 is de VBR-A opgericht.

De reden hiervan is dat de Nederlandse Orde van Advocaten een permanente opleiding voor de advocatuur heeft geïntroduceerd op grond waarvan elke advocaat verplicht is om jaarlijks punten te behalen door het volgen van onderwijs aan door de orde erkende onderwijsinstellingen.
De oprichting van een VBR-A biedt de mogelijkheid om deze erkenning door de Nederlandse Orde van Advocaten te verkrijgen en stelt de advocatuur in staat om de vereiste opleidingspunten te behalen.

Wilt u door ons geholpen worden?

Wilt u juridisch advies op het gebied van bouwrecht? Kijk dan op onze pagina Bouw- en Vastgoedrecht of neem direct contact met ons op via tel. 0172 – 49 43 45 of vul het contactformulier in.

Waarmee kunnen wij u helpen?