mr. M.M. (Monique) Bolleurs

Advocaat letselschade
"Ik vind het belangrijk dat een slachtoffer zich kan richten op herstel, en zich zo min mogelijk bezig hoeft te houden met juridische zaken. Het is belangrijk dat een slachtoffer als persoon gezien en behandeld wordt. De letselschadepraktijk is complex en veelal onbekend terrein voor slachtoffers. Deskundige hulp is daarom van belang. Die hulp wil ik graag bieden zodat er een zo goed mogelijke regeling, passend voor die persoon, komt."

Ervaring

Advocaat sinds 26 februari 1999. Werkt sinds 2023 bij Berntsen Mulder Advocaten Letselschade. Na ruim 5 jaar algemene praktijk bij een advocatenkantoor, stapte zij over naar rechtsbijstand, om zich verder volledig te kunnen specialiseren in letselschadezaken in de volle breedte. De passie voor dit vak wilde zij ook graag overdragen aan anderen en ging bij Nibe SVV en later OSR les geven, naast de dagelijkse praktijk.

Motivatie

“Mensen voelen zich meestal niet kwetsbaar, totdat hun gezondheid aangetast wordt. Dan kan niet alleen het leven van het slachtoffer zelf, maar ook het leven van de mensen in zijn/haar directe omgeving, ineens in elkaar lijken te storten. Het is mooi om mensen dan vooruit te kunnen helpen, nieuw perspectief te kunnen bieden. En dat natuurlijk op een wijze die passend is voor die persoon. Voor de één zal dat een passende som geld als schadevergoeding zijn, voor de ander kan het een jarenlange begeleiding zijn waarbij op diverse vlakken van het leven hulp geboden moet worden. Juist als die contacten langer duren, is persoonlijk contact noodzakelijk.”

Nevenactiviteit

 • Les geven bij OSR
 • Examens afnemen in de opleiding Zwaar letsel van Nibe SVV

Specialisaties

Letselschade

 • Aansprakelijkheid
 • Causaliteit
 • Complex letsel
 • Medische aansprakelijkheid
 • Smartengeld

Rechtsgebiedenregister

Monique Bolleurs heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Letselschaderecht (hoofdrechtsgebied)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA 10 opleidingspunten te behalen op het geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Monique behandelt ook zaken o.b.v. gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Slachtoffers die onder een bepaalde inkomensgrens vallen, kunnen daardoor worden bijgestaan, omdat Monique Bolleurs is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR).

Opleiding(en)

1998 | Universiteit Leiden | Nederlands Recht
2008 | Grotius Specialisatieopleiding Personenschade


Contact met Monique Bolleurs

Neem gerust contact met mij op. Bel mij via 0172 – 42 70 72 of vul onderstaand formulier in.
  mr. M.M. (Monique) Bolleurs
  mr. M.M. (Monique) Bolleurs

  Advocaat letselschade

  Laatste blogs van mr. M.M. (Monique) Bolleurs

  Er zijn geen nieuwsberichten of blogberichten gevonden voor deze medewerker.