Trade Management Benelux opvolger Trademark Office?

Financiële fraude
Blog
14 februari 2022

Via deze site hebben wij al eerder uitgebreid verslag gedaan van onze acties ter voorkoming van domeinnaamfraude. Een grote speler op dit gebied was Trademark Office. Veel kleine ondernemers werden het slachtoffer van dit bedrijf. Onze acties hebben uiteindelijk geresulteerd in het faillissement van Trademark Office. De activiteiten van dit bedrijf zijn toen tot stilstand gekomen. Het is vervolgens een tijd stil gebleven op dit front. Op dit moment krijgen wij echter weer opvallend veel meldingen over domeinnaamfraude door een bedrijf met een bekend klinkende naam: Trade Management Benelux.

Vergelijkbare handelswijze als Trademark Office

Trade Management Benelux hanteert dezelfde aanpak als Trademark Office dat eerder deed. Ondernemers worden bang gemaakt met de melding dat een ander bedrijf de domeinnaam van de ondernemer wil registreren, alleen dan met een .com .eu of .org extensie (als voorbeeld: mijn kantoor hanteert de domeinnaam berntsenmulder.nl, wij zouden dan een melding krijgen dat iemand anders berntsenmulder.eu wil registreren). Alle alarmbellen gaan dan af. “Wat als een concurrent met deze domeinnaam onze klanten wil weglokken?” Trade Management Benelux geeft echter zelf ook direct de ‘oplossing’. De ondernemer krijgt de kans om de naam zelf te registreren. Dit moet wel voor een periode van 10 jaar, tegen veel hogere kosten dan gebruikelijk in de markt. In realiteit is er alleen geen ander bedrijf dat deze domeinnaam wil registreren, maar is dit een list om mensen bang te maken zodat zij ja zeggen tegen het (veel te dure) voorstel van Trade Management Benelux. Een screenshot van een geanonimiseerde mail ziet u hieronder:

Achtergrond Trade Management Benelux

Trade Management Benelux is volgens haar website tmbenelux.org gevestigd te Brussel in België op de De Meeûssquare 37. Op dit adres (waar bedrijven ook alleen een postbus kunnen huren) zijn volgens de Belgische KvK (De Kruispuntbank van Ondernemingen) 111 bedrijven gevestigd, maar geen bedrijf met een naam die lijkt op Trade Management Benelux. Ook is de identiteit achter de eigenaar van de domeinnaam tmbenelux.org verborgen. Opvallend is wel dat volgens de registratiegegevens van deze domeinnaam de eigenaar uit Noord Holland komt, en dus niet uit België:

Opvallend is verder dat in dezelfde periode als waarin deze domeinnaam werd geregistreerd in Nederland een nieuwe B.V. werd opgericht met de naam Trademark Benelux B.V. Enig aandeelhouder en bestuurder van deze B.V. is: Oudekerk Holding B.V. Aan het roer bij deze vennootschap staat een oude bekende: Jonathan Oudekerk, de oude eigenaar van Trademark Office. Nu Trade Management Benelux zich volgens onze informatie ook met name richt op Nederlandse ondernemers, lijkt dit geen toeval te zijn.

Trap er niet in

De uitgifte van domeinnamen gaat altijd op basis van het ‘first come, first serve’ principe. Ga voor de registratie van domeinnamen altijd naar een betrouwbare partij.

Voor degene die er toch zijn ingetrapt hebben wij op deze website ook de mogelijkheden om onder de overeenkomst uit te komen uitgewerkt samen met voorbeeld brieven die u hiervoor kunt gebruiken.

Wilt u hier nu al meer over weten? Bel mij gerust op tel. 0172 – 42 41 72 of vul het contactformulier in.
  Gerelateerde blogs

  Bankhelpdeskfraude: wanneer moet bank schade vergoeden?

  3 april 2023

  Bankhelpdeskfraude: wanneer moet bank schade vergoeden?

  Als u slachtoffer bent van bankhelpdeskfraude, moet uw bank dan de schade vergoeden? In dit […]


  Lees meer ›
  SIDN breidt bescherming tegen domeinnaamfraude uit

  23 februari 2022

  SIDN breidt bescherming tegen domeinnaamfraude uit

  Over domeinnaamfraude hebben wij op deze website al vaak gepubliceerd. Een specifieke vorm van domeinnaamfraude is het […]


  Lees meer ›
  Trade Management Benelux opvolger Trademark Office?

  14 februari 2022

  Trade Management Benelux opvolger Trademark Office?

  Via deze site hebben wij al eerder uitgebreid verslag gedaan van onze acties ter voorkoming […]


  Lees meer ›