Letselschade en het leven weer oppakken

Letselschade
Blog
16 augustus 2018

Zo. Een nieuw gezicht in de Voorschotense Krant. Ik ben Guido van der Corput en woon sinds anderhalf jaar in Voorschoten, met mijn vrouw en inmiddels bijna 7 maanden oude dochtertje. Geboren en getogen in een aantal kleine dorpjes in de buurt van Eindhoven (ja, ik ga elk jaar terug voor Carnaval…). Na mijn studie in Leiden vonden wij ons ‘thuis’ in het prachtige Voorschoten. We wonen er met heel veel plezier.

Letselschadejurist

Naast een Bourgondische levensgenieter, ben ik ook letselschadejurist. Dat is dan ook waar ik de komende tijd over ga schrijven.

Rompslomp

Een ongeval zit namelijk in een klein hoekje. Na een ongeval komt er een hoop op je af, helemaal wanneer je ook nog letsel oploopt. Je bent in het begin (en terecht) met name gefocust op je herstel. Je zit dan helemaal niet te wachten op alle rompslomp eromheen. Zo komt het regelmatig voor dat er met de wederpartij meteen een discussie komt over wie nu precies schuldig is aan het ongeval en wat er precies is gebeurd.

Is ongeval wel oorzaak?

Ook speelt vaak de vraag of het opgelopen letsel wel door het ongeval komt. Dan moet de schade ook nog eens worden berekend (en dat zijn niet alleen maar zaken als medische kosten, maar ook smartengeld, huishoudelijke hulp of gemiste inkomsten. Allemaal zaken die ik graag voor cliënten oppak, zodat zij zich volledig kunnen richten op wat voor hen belangrijk is: herstellen en het leven weer oppakken.


Wilt u hier nu al meer over weten? Bel mij gerust op tel. 0172 – 42 70 70 of vul het contactformulier in.
  Gerelateerde blogs

  Slachtoffers beter geholpen met bijstand door een belangenbehartiger

  15 april 2024

  Slachtoffers beter geholpen met bijstand door een belangenbehartiger

  Hogere vergoedingen voor slachtoffers bijgestaan door belangenbehartiger De Vrije Universiteit (VU) heeft in 2022 onderzoek […]


  Lees meer ›
  Klimaatrechten zijn mensenrechten

  9 april 2024

  Klimaatrechten zijn mensenrechten

  Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt dat klimaatrechten mensenrechten zijn Op […]


  Lees meer ›
  Vervolg blog: wat is shockschade anno nu?

  22 maart 2024

  Vervolg blog: wat is shockschade anno nu?

  Shockschade makkelijker te claimen? In mijn blog van 21 oktober 2021 heb ik uitgelegd wat […]


  Lees meer ›