Onverzekerd op eigen benen? Niet doen!

Letselschade
Blog
24 februari 2017

Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering? Waarschijnlijk is het antwoord ‘ja’. Bijna iedereen in Nederland is verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dat is maar goed ook. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. De gevolgen van het niet hebben van een aansprakelijkheidsverzekering zijn niet te overzien…

Afgelopen week kreeg ik een nieuwe zaak op mijn bureau: een jongen van 23 jaar reed op zijn fiets in Amsterdam. Hij naderde een zebrapad en zag een voetganger over het hoofd. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Feit is dat de voetganger met de traumahelikopter werd afgevoerd. Hij overleefde het ongeval wel, maar voor de rest van zijn leven is hij gebonden aan een rolstoel. Zijn baan als verpleegkundige kan hij niet meer uitoefenen. Afgezien van de ellendige situatie waar hij mee moet zien te ‘dealen’, lijdt hij ook een enorme financiële schade, een aantal tonnen…

Niet verzekerd

De fietser werd uiteraard door mij aansprakelijk gesteld. Ik vroeg hem dit ongeval te melden aan zijn aansprakelijkheidsverzekeraar. Wat bleek… de fietser is niet verzekerd. Geen verzekeraar dus die de schade moet vergoeden. Heeft de voetganger dan gewoon pech? Ja, maar hij niet alleen, ook de fietser!

Kale kip

De voetganger heeft pech omdat hij waarschijnlijk een groot deel van zijn schade niet vergoed gaat krijgen. Van een kale kip valt immers nog steeds niet te plukken. Als de fietser geen ‘kale kip’ is, heeft de voetganger kans dat hij iets van zijn schade vergoed krijgt…

De fietser is een jongen van 23 jaar, had in Amsterdam gestudeerd en woont daar samen met zijn vriendin. Hij is een van de gelukkigen die binnen één week na zijn afstuderen een baan vond. Sinds twee maanden werkt hij bij een groot bedrijf en verdient hij een behoorlijk salaris.

Niet aan gedacht…

De ouders van de fietser hebben al jaren een aansprakelijkheidsverzekering. Ook de fietser viel daar tijdens zijn studie onder. Studerende kinderen zijn tot hun 27e meeverzekerd op de polis van de ouders.
Op het moment van het ongeval werkte de fietser en woonde hij zelfstandig. Hij viel dus niet meer onder de aansprakelijkheidsverzekering van zijn ouders. Aan het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering had hij zelf nooit gedacht… Zijn salaris kan hij dus nu voor een groot deel overmaken naar de invalide voetganger…

Gelukkig hebben de meeste mensen een aansprakelijkheidsverzekering. Maar je zal maar net diegene zijn die de aansprakelijkheidsverzekering niet heeft en een ongeval veroorzaakt. Goede raad is duur, maar zelf de schade vergoeden die je hebt veroorzaakt waarschijnlijk nog veel duurder…

Mijn advies is dus: sluit een aansprakelijkheidsverzekering af, het kost je maar een paar euro per maand.

Wilt u hier nu al meer over weten? Bel mij gerust op tel. 0172 – 42 41 72 of vul het contactformulier in.




    Gerelateerde blogs

    Rijd jij of rijd ik?

    30 augustus 2024

    Rijd jij of rijd ik?

    Wie bleek de bestuurder? Nee, dit is niet de welbekende vraag wie vanavond de Bob […]


    Lees meer ›
    Schrikken van een dode muis: wanneer is uw werkgever aansprakelijk?

    31 juli 2024

    Schrikken van een dode muis: wanneer is uw werkgever aansprakelijk?

    Letselschade voor badjuf na val van toezichtstoel Een opvallende uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. De […]


    Lees meer ›
    Blijvende invaliditeit in letselschadezaken

    19 juli 2024

    Blijvende invaliditeit in letselschadezaken

    Meer dan alleen een percentage Wanneer u een ongeval overkomt en u daarbij letsel oploopt, […]


    Lees meer ›