Masterclass HR professionals

Komt u ook naar onze gratis masterclass op 11 april 2024?

Meld u hier aan of scan de QR code.

Wij praten u graag bij tijdens onze masterclass voor HR professionals. We bespreken de volgende juridische ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied:

  1. De do’s en don’ts bij ontslag van een werknemer
  2. Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
  3. Actualiteiten en praktische tips

Programma:

13:15 uur   Inloop
13:30 uur   Start masterclass
15:00 uur   Pauze
15:20 uur   Vervolg masterclass
16:30 uur   Afsluiting en borrel

Sprekers:

 

 


De do’s en don’ts bij ontslag van een werknemer

Als werkgever wilt u soms een werknemer ontslaan omdat u simpelweg geen andere uitweg meer ziet. Maar mag en kunt u deze werknemer wel ontslaan? In dit onderdeel bespreekt Esther Kapel de actuele ontwikkelingen op het gebied van het ontslagrecht waarbij onder meer de diverse redenen voor ontslag aan bod komen alsmede de wijze waarop het dienstverband met de werknemer kan worden beëindigd. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan ontslag op staande voet als u de werknemer betrapt op diefstal of een ontbinding van de arbeidsovereenkomst als er sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding.
mr. E.E.M. (Esther) Kapel advocaat arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrechtGrensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor ongewenste omgangsvormen op de werkvloer. Dit gedrag kan verschillende vormen aannemen, dat wil zeggen van een slechte grap tot beledigende opmerkingen of bedreiging. Een werknemer heeft recht op een veilige en gezonde werkomgeving. Jos van Bohemen zal toelichten wat de verplichtingen van een werkgever zijn met betrekking tot het voorkomen en bestrijden van grensoverschrijdend gedrag. Daarbij zal ook worden ingegaan op de recente ontwikkelingen in de rechtspraak.
mr. J.P.W. (Jos) van Bohemen advocaat-partner arbeidsrechtActualiteiten en praktische tips
Het arbeidsrecht is volop in beweging. In dit onderdeel bespreekt Sylvia van der Salm-van Gelderen een aantal actualiteiten. Zo is er aandacht voor de verwachte wijzigingen ten aanzien van het concurrentiebeding. Ook de ontwikkelingen met betrekking tot het beginsel van gelijke beloning van mannen en vrouwen komen aan bod. Door daarop nu in te spelen worden mogelijk procedures voorkomen. Verder wordt ook kort gesproken over de zieke werknemer en de mogelijkheid het door u betaalde loon aan uw werknemer tijdens arbeidsongeschiktheid te verhalen op een derde na bijvoorbeeld een verkeersongeval van de werknemer.
mr. S. (Sylvia) van der Salm-van Gelderen advocaat ondernemingsrecht en arbeidsrecht

 

Meld u hier aan voor de masterclass of scan de QR code.

Lees meer over arbeidsrecht werknemer.

Lees meer over arbeidsrecht werkgever.

Waarmee kunnen wij u helpen?