Arbeidsrecht werkgever

De advocaat die
met u praat

Berntsen Mulder advocaten biedt gespecialiseerde
juridische dienstverlening aan particuliere en
zakelijke klanten. Wij staan onze klanten op een
eerlijke manier bij met een professionele
en persoonlijke benadering.

Arbeidsrecht-quote
Arbeidsrecht-Sylvia-Jos

Ontslag?
Wij helpen met de juiste strategie

Een arbeidsrecht advocaat voor werkgevers speelt een essentiële rol bij het waarborgen van een evenwichtige arbeidsverhouding binnen een organisatie. Onze gespecialiseerde advocaten hebben brede kennis van de complexe en veranderende wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en kunnen werkgevers bijstaan in diverse situaties.

Of het nu gaat om het opstellen van arbeidscontracten, het begeleiden van reorganisaties, het adviseren over arbeidsvoorwaarden, het omgaan met zieke werknemers, of het oplossen van arbeidsgeschillen, een arbeidsrecht advocaat voor werkgevers kan van grote waarde zijn. Wij zorgen ervoor dat werkgevers handelen in overeenstemming met de geldende wetten en voorkomen juridische complicaties die kunnen leiden tot langdurige en kostbare geschillen.

Bij Berntsen Mulder Advocaten begrijpen we de complexiteit van het arbeidsrecht en hebben we ruime ervaring in het adviseren en vertegenwoordigen van werkgevers op dit gebied. Onze arbeidsrecht advocaten werken nauw samen met werkgevers om hen te voorzien van strategisch advies en praktische oplossingen die in lijn zijn met hun zakelijke doelstellingen. We staan klaar om werkgevers te ondersteunen en te begeleiden in alle aspecten van het arbeidsrecht.

Klik hier voor de uitgebreide uitleg →

Wij adviseren

Blogs

Failliet, of toch niet?
Onvoorziene situaties, gesloten locaties en veel beperkende maatregelen. Voor veel ondernemers een horrorscenario. Vóór februari […]
Lees meer

Blijf op de hoogte van ons nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van zaken die juist voor u interessant zijn. Meld uzelf aan voor onze nieuwbrief om overal van op de hoogte te blijven.

 

  500 euro
  (exclusief BTW)

  Een goed ondernemer heeft goed vakantiebeleid. Je voorkomt ermee dat iedereen plots tegelijk op vakantie is en het bedrijf in problemen komt. Onze arbeidsrecht advocaten kunnen uw vakantiebeleid beoordelen en u er advies over geven, voor een vaste prijs.


  Voor wie is dit interessant?

  Kent u dat? Uw werknemers willen ineens allemaal tegelijkertijd (of met overlap) op vakantie. Sympathiek als u bent als baas, gaat u akkoord met alle aanvragen. Maar dan blijkt plotseling dat de bedrijfsvoering in de vakantie in gevaar komt. Machines staan stil, werk wordt niet gedaan, klanten worden niet geholpen. Had u dat kunnen voorkomen? Jazeker, dat had u kunnen voorkomen als u een goed vakantiebeleid zou hebben. Wij kunnen uw vakantiebeleid beoordelen en u wijzen op rechten en plichten.


  Tipje van de sluier

  Wat zijn uw wettelijke rechten en plichten, als het gaat om vakantie? Hoe lang mag een werknemer vakantiedagen opstapelen en meenemen naar een volgend jaar? Wat zijn ‘bovenwettelijke vakantiedagen’ en gelden daarvoor andere regels? Kunnen vakantiedagen vervallen? Bent u verplicht akkoord te gaan met vakantiedagen? Hoe lang mag u nadenken over een vakantie-aanvraag? Wat zijn de valkuilen? Waar moet u op letten?


  Wat doen wij voor u?

  Op dat soort vragen kunnen de specialisten arbeidsrecht van Berntsen Mulder Advocaten antwoord geven. Met dit pakket krijgt u voor een vaste prijs een helder advies over wat juridisch verstandig is op dit terrein.


  Vakantiedagen één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden

  Vakantiedagen zijn voor werknemers één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Werknemers zijn bereid te procederen voor de vakantie-uren waar zij recht op hebben. Een dergelijke procedure kan behoorlijk in de papieren lopen. Zo’n procedure kan u snel 4000 tot 6000 euro kosten. Het is dus verstandig het vakantiebeleid goed en duidelijk op papier te hebben. Zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan en de planning niet in de soep loopt.


  Wat krijgt u voor dit bedrag?

  • Een adviesgesprek (telefonisch of bij ons op kantoor) van maximaal 1 uur
  • Een inhoudelijke beoordeling van uw vakantiebeleid (opbouw en opname van vakantiedagen)
  • Een helder advies over uw vakantiebeleid en een document met onze bevindingen

  Heeft u interesse in dit pakket? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. U kunt ons ook direct bellen via tel. 0172 – 42 71 95. Wij staan u graag te woord.   700 euro
   (exclusief BTW)

   Een goede arbeidsovereenkomst die aan alle eisen voldoet, voor een vaste prijs. Dat kunnen wij voor u verzorgen.


   In welke gevallen een arbeidsovereenkomst?

   U wilt een nieuwe werknemer in dienst nemen. Daarbij wilt u heldere afspraken maken over de arbeidsvoorwaarden. U wilt niet dat later discussie ontstaat over de hoogte van het salaris, de werktijden en de duur van het dienstverband.
   Tegelijkertijd wilt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die de wet biedt. Te denken valt aan een proeftijdbeding, een concurrentiebeding of een relatiebeding.


   Wat doen wij voor u?

   Onze specialisten zetten de afspraken tussen u en de werknemer niet alleen in duidelijke bewoordingen op papier, maar waken er ook over dat de arbeidsovereenkomst voldoet aan alle eisen die de Wet Werk en Zekerheid stelt.


   Wat krijgt u voor dit bedrag?

   • Onze specialisten brengen de situatie in kaart
   • Een adviesgesprek (telefonisch of op kantoor)
   • Een door onze specialisten opgestelde arbeidsovereenkomst
   • Een schriftelijke toelichting op de tekst van de arbeidsovereenkomst

   Heeft u interesse in dit pakket? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. U kunt ons ook direct bellen via tel. 0172 – 42 71 95. Wij staan u graag te woord.    Prijs: 750 euro
    (exclusief btw)

    Wilt u als werkgever van uw werknemer af, vrijwillig of gedwongen, dan is een beëindigingsovereenkomst belangrijk. Wij stellen hem op voor vaste prijs.


    Waarom is goede beëindigingsovereenkomst belangrijk?

    Werk is niet voor eeuwig. Mensen wisselen sneller van baan dan vroeger. Of iemand nu vijftig jaar bij de zaak zit, of minder dan een jaar. Ooit komt het moment om uit elkaar te gaan. Uit eigen keuze, of gedwongen.
    Wanneer een werkgever het voornemen heeft zijn werknemer te ontslaan, kan hij een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Het is ook mogelijk om de kantonrechter te verzoeken de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Met beide procedures zijn veel tijd en kosten gemoeid. Bovendien is de uitkomst van zo’n procedure voor beide partijen onzeker. In de praktijk komt het meestal niet tot een procedure bij het UWV of de kantonrechter: werkgever en werknemer gaan vaak onderhandelen over de voorwaarden van een beëindiging van het dienstverband.


    Ontslagvergoeding ook vastgelegd in overeenkomst

    Komen werkgever en werknemer tot overeenstemming, dan worden deze afspraken vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst. In zo’n overeenkomst staat dat werkgever en werknemer het eens zijn over het vertrek van de werknemer. Veelal staat ook een eventuele ontslagvergoeding genoemd. De afspraken hierover moeten duidelijk op papier staan. Eventuele onderhandelingen over een ontslagvergoeding of de hoogte ervan maken geen onderdeel uit van dit pakket. Wilt u daarover advies? Neem dan contact op met onze advocaten arbeidsrecht.


    Wat krijgt u voor dit bedrag?

    • Onze specialisten brengen de situatie in kaart
    • Een adviesgesprek (telefonisch of op kantoor)
    • Een door ons opgestelde beëindigingsovereenkomst
    • Een begeleidende brief voor de werknemer met een toelichting op het voorstel

    Heeft u interesse in dit pakket? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. U kunt ons ook direct bellen via tel. 0172 – 42 71 95. Wij staan u graag te woord.