← Terug

Conflict over verdeling en afwikkeling van de erfenis

Erfrecht

Conflict erfenis

Veel geschillen in het erfrecht gaan over de verdeling van de bezittingen van de nalatenschap. Wie krijgt wat? Wat is de waarde van de te verdelen goederen? Is het verstandig beslag te leggen? Wat te doen als iemand al spullen heeft verdeeld? Dit is zomaar een greep uit de vele vragen die bij de verdeling van een nalatenschap aan de orde kunnen zijn. Lees meer over de situatie die op u van toepassing is:

Het liefst heeft u dat de afwikkeling van een erfenis soepel en in goede harmonie verloopt en dat er geen sprake is van een conflict rondom de erfenis. In de praktijk kan dat wel eens anders zijn. Dat is vervelend, maar het is zeker geen uitzondering.

In alle gevallen is het goed om deskundige hulp in te schakelen. Voor advies. Of als het nodig is om u bij te staan als u uw probleem aan een rechter wilt voorleggen. Onze erfrechtspecialisten weten hoe zij in zo’n situatie het beste voor uw belangen kunnen opkomen. Lees voor meer informatie ook onze erfrecht advocaat pagina

Verder praten 0172 – 49 43 45

Vragen bij een erfenis

Vragen die altijd aan de orde komen, zijn:

  • Hoe weet ik of er een testament is?
  • Wat heeft de erflater bedoeld?
  • Waar moet ik vooral op letten?
  • Kan de executeur ergens op worden aangesproken?
  • Hoe krijg ik inzage in een erfenis?

Dit is slechts een kleine greep uit de vragen waar u zich over kunt laten adviseren en waar u tegenaan kunt lopen bij de verdeling en afwikkeling van een erfenis.

Ook als u het niet eens bent met de handelwijze van de executeur zijn er voor u mogelijkheden om hier iets tegen te doen. Neem hiervoor gerust contact met ons op via 0172 – 49 43 45, het contactformulier of stuur ons een WhatsApp berichtje.


Wat is nu de beste keuze?

Onze erfrechtspecialisten kunnen u met al uw vragen verder helpen. Juist vanuit hun ervaring weten zij met name waar op te letten en wat de valkuilen zijn.
    Laat onze specialisten u helpen