Erfrecht

De advocaat die met u praat

Berntsen Mulder Advocaten werd in 2023 uitgeroepen tot een van de beste advocatenkantoren van Nederland door de onafhankelijke site van Advocaatscore. Wij staan onze klanten op een eerlijke manier bij met een professionele en persoonlijke benadering.

Group 2683
erfrecht-Jacomien-Lisanne-mobiel-v2

Heeft u een conflict of onenigheid bij de afhandeling van een erfenis?

Een erfenis afwikkelen is vaak een emotioneel beladen proces. Helaas kan het ook leiden tot onenigheid en conflicten tussen erfgenamen. Het verdelen van bezittingen en het afwikkelen van schulden kan voor spanningen en frustraties zorgen, vooral als er onduidelijkheid is over de afspraken die zijn gemaakt of als erfgenamen het niet eens kunnen worden over de verdeling.

In sommige gevallen kunnen deze conflicten zelfs zo hoog oplopen dat er sprake is van een juridisch geschil. Het is dan belangrijk om professionele hulp in te schakelen van een advocaat gespecialiseerd in het erfrecht. Deze erfrechtadvocaat kan u helpen bij het oplossen van het conflict en het bereiken van een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Bij Berntsen Mulder Advocaten staan ervaren advocaten gespecialiseerd in het erfrecht voor u klaar die u kunnen helpen bij het afhandelen van een erfenis en het oplossen van conflicten tussen erfgenamen. Wilt u weten wat onze erfrechtadvocaten voor u kunnen betekenen?

Klik hier voor de uitgebreide uitleg →

Wij adviseren

Meer informatie

Blogs

Blijf op de hoogte van ons nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van zaken die juist voor u interessant zijn. Meld u aan voor onze nieuwsbrief om overal van op de hoogte te blijven.

 

  Wat kost een advocaat?

  Wanneer u gebruik maakt van onze diensten, wilt u graag weten wat u daarvoor moet betalen. Een totaalprijs is soms lastig te bepalen, omdat je nooit weet hoe een zaak zal lopen of hoe lang een procedure duurt. De kosten hangen bovendien af van de ‘zwaarte’ van de zaak en de expertise van de advocaat.


  Vaste prijzen, uurtarieven of ‘gratis’

  Daarom werken wij zowel met vaste prijzen als op basis van een scherp uurtarief. In veel zaken (zoals bijvoorbeeld letsel- of arbeidsrechtzaken) kunnen wij de kosten bij de tegenpartij neerleggen. Onze dienstverlening kost u dan niets. Dat is niet bij alle rechtsgebieden mogelijk.


  Uurtarief

  Onze advocaten werken ook op uurtarief. Die uurtarieven lopen uiteen van 150 euro tot 280 euro per uur. De hoogte hangt af van het soort zaak, de kennis en ervaring van de advocaat en het specialisatie-niveau. De tijd die advocaten en juristen aan een zaak besteden, wordt nauwkeurig bijgehouden.

  Op een factuur staan dikwijls ook ‘kantoorkosten’ genoemd.


  Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandsverzekering

  Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, dan staat er in de polis dat de rechtsbijstand ‘in natura’ geleverd wordt. De rechtsbijstandsverzekeraar wil dan vaak zelf de jurist aanleveren die u bijstaat. Wat kunt u dan doen als u zelf uw eigen advocaat wilt kiezen? Een advocaat waarbij u zich prettig voelt en waarin u vertrouwen heeft? De vrije advocaatkeuze is een grondrecht. Op het moment dat een advocaat (dus ook een advocaat van de rechtsbijstandverzekeraar) zich in een procedure namens u stelt, hebt u recht op een vrije advocaatkeuze.
  Dit betekent dat u zelf een advocaat mag kiezen, ook al hebt u ervoor getekend dat een jurist van de verzekeraar u zou helpen. Heeft u hierover nog vragen, bel dan gerust: 0172 – 49 43 45.