← Terug

Doorbetaling bij ziekte

Loonschade

Als een werknemer slachtoffer is geworden van een ongeval buiten zijn schuld, geldt voor het loon gewoon doorbetaling bij ziekte. Werkgevers kunnen die kosten – loon waar geen arbeid tegenover staat – terugvorderen op de aansprakelijke partij van het ongeval. Dat is het loonregres van de werkgever. De werkgever heeft dan als het ware geld tegoed van de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval.

Verder praten 0172 – 42 71 95

104 weken lang doorbetaling bij ziekte

Op grond van de wet moet een werkgever 104 weken lang het loon van de zieke werknemer doorbetalen. Oók als een werknemer slachtoffer is geworden van een ongeval buiten zijn schuld en daardoor ziek thuis zit. De doorbetaling moet tenminste 70% van het loon van de zieke werknemer bedragen, met een maximum van 70% van het (wettelijk) maximale dagloon. In het eerste ziektejaar moet de werkgever in ieder geval het wettelijk minimumloon aan de werknemer doorbetalen. Dit terwijl er geen arbeid van de werknemer tegenover staat.

70% van het loon, of meer…

In de arbeidsovereenkomst met de zieke werknemer of de toepasselijke CAO kan een ruimere doorbetalingsplicht zijn opgenomen. Bijvoorbeeld dat de werkgever het eerste jaar 100% – en het tweede jaar 90% van het loon moet doorbetalen. In dat geval moet de werkgever aan deze ruimere verplichting voldoen.

Loonregres

De afdeling loonregres (loonschade) van Berntsen Mulder Advocaten houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met loonregres. Heeft een werkgever te maken met doorbetaling bij ziekte en is de werknemer daarvan niet zelf de oorzaak, dan helpen en ontzorgen zij de werkgevers op dit gebied. De advocaten en juristen weten precies wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van dit loonregres van de werkgever zijn.

Als een werknemer slachtoffer is geworden van een ongeval buiten zijn schuld, kunnen werkgevers die kosten – loon waar geen arbeid tegenover staat – terugvorderen van de voor het ongeval aansprakelijke partij. Dat is het recht op loonregres van de werkgever. De werkgever heeft dan als het ware geld tegoed van de (verzekeraar van de) veroorzaker van het ongeval.

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op via het formulier of bel 0172 – 42 71 95.
    Laat onze specialisten u helpen