← Terug

Loonschade door ongeval met dieren

Loonschade

Zit uw werknemer ziek thuis doordat hij van een paard viel? Of een trap kreeg? Kreeg hij een ongeval door dieren? De wet bepaalt dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade. Wij kunnen dan de bezitter van het dier voor u aansprakelijk stellen.


Wanneer schadevergoeding?

U heeft recht op een loonschade-vergoeding als het dier van iemand anders dan uw werknemer is en het dier ‘uit eigen beweging’ uw werknemer heeft verwond.

Voorbeelden:

  • De hond van de buurvrouw bijt uw werknemer
  • Bij het uitlaten valt een andere hond de hond van uw werknemer aan. Uw werknemer duikt ertussen om zijn hond te redden en de andere hond bijt hem.
  • Uw werknemer gaat paardrijden op het paard van een vriend of het paard van de manege. Het paard bokt en uw werknemer valt er af.
  • Uw werknemer loopt op de hei en een schaap stormt op hem af en stoot tegen zijn knie.

Discussie

Bij zaken met dieren kan een korting worden toegepast.  Zo kan de werknemer als berijder van een paard zelf iets fout doen, waardoor het paard op hol staat. Of kan de werknemer, tegen de instructies in, een hond toch aaien, terwijl hij weet dat de hond gevaarlijk was. In die gevallen wordt meestal een bepaald percentage ‘eigen schuld’ van de werknemer aangenomen. Dit kan betekenen dat uiteindelijk niet de hele loonschade wordt vergoed.
    Laat onze specialisten u helpen