← Terug

Loonschade door verkeersongeval

Verkeersongeval

Uw werknemer raakt betrokken in een kettingbotsing of iemand verleent hem geen voorrang en rijdt hem aan. Uw werknemer kan vervelend letsel oplopen door een verkeersongeval en arbeidsongeschikt raken. Denk daarbij aan een gebroken been of arm, maar ook whiplash-klachten.  Hierdoor kan hij langdurig uitvallen. Wij kunnen voor u de schuldige partij aansprakelijk stellen voor uw loonschade.


Wanneer schadevergoeding?

U heeft recht op een loonschade-vergoeding als iemand anders verantwoordelijk is voor het letsel van uw werknemer. Bij een verkeersongeval kan bijvoorbeeld de eigenaar van de andere betrokken auto aansprakelijk zijn.


WAM-verzekeraar

In verkeerszaken waarbij de andere partij een automobilist was, spreken wij de verzekeraar van die auto aan. Ook in het geval uw werknemer bijrijder was in één van de betrokken auto’s.


Als er geen verzekeraar is?

In Nederland geldt een wettelijke verzekeringsplicht voor auto’s. Wat nu als de automobilist geen verzekering heeft afgesloten? Vaak kunnen we dan de loonschade verhalen op het Waarborgfonds.


Whiplash

Bij whiplash zaken wordt er vaak discussie gevoerd. Van een gebroken been kun je een foto maken. Maar een whiplash kun je niet ‘zien’. De klachten zijn zogezegd ‘niet objectiveerbaar’. Dat grijpen verzekeraars vaak aan om discussie te voeren over het ‘causaal verband’ tussen de klachten van de zieke werknemer en het ongeval. De verzekeraar erkent dan vaak wel dat de werknemer kortdurende klachten heeft, maar stelt dat langdurende klachten niet door het ongeval kunnen komen. Vaak wil een verzekeraar maximaal drie maanden van klachten vergoeden.

In de praktijk zien wij juist dat veel werknemers met dit soort klachten langdurig klachten houden. Wij kijken dan naar het juridisch causaal verband. Als uw werknemer voor het ongeval geen klachten had en na het ongeval wel, dan zullen wij er alles aan doen om het juridisch causaal verband aan te tonen. Dit kan door het opvragen van de medische voorgeschiedenis, maar ook door het verzamelen van getuigenverklaringen van bijvoorbeeld u als werkgever over het verzuim van uw werknemer voor en na het ongeval.
    Laat onze expertise u helpen

    Wij bij Berntsen Mulder Advocaten zijn altijd geïnteresseerd in uw verhaal.We kijken samen hoe we u verder
    kunnen helpen en bespreken graag alle opties.