← Terug

Medische machtiging

Loonschade

Medische machtiging

Met een medische machtiging geeft u uw arts of behandelaar toestemming om zijn of haar beroepsgeheim te doorbreken en informatie over u te versturen naar bijvoorbeeld uw letselschadeadvocaat. Er zitten veel voorwaarden aan die machtiging. Uw advocaat houdt in de gaten dat u de goede machtiging tekent en bespreekt met u welke informatie opgevraagd wordt bij uw arts of behandelaar.

Uw advocaat bestudeert zelf die medische informatie, maar laat daar ook meestal nog een arts naar kijken en advies over uitbrengen.

Verder praten 0172 – 42 71 95

Ik veel gevallen is het mogelijk dat het slachtoffer en de verzekeringsmaatschappij samen 1 medisch adviseur inschakelen die hen adviseert over de medische kant van uw zaak. Een gebroken been is een gebroken been zou je denken. Als beide partijen daar voor open staat en het kan, dan is dat voor u gunstig. Uw zaak wordt dan sneller en met minder discussie geregeld. Voorbeelden van partijen die in de markt bekend staan als gerespecteerde gezamenlijke medisch adviseur zijn 1 MA en De Bureaus. Er zijn steeds meer verzekeraars die de keuze aan het slachtoffer laten. Deze verzekeraars zeggen toe dat als het slachtoffer 1 medisch adviseur wil, zij zich daar bij neer zullen leggen.

Maar helaas is het niet zo eenvoudig en zijn er ook redenen dat er twee medisch adviseurs nodig zijn, bijvoorbeeld in whiplashzaken of bij complex niet-objectiveerbaar letsel. Uw advocaat zal u daar dan goed over informeren.

U kunt nog meer lezen via deze link.

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op via het formulier of bel 0172 – 42 71 95.

 
    Laat onze specialisten u helpen