← Terug

Regresrecht

Loonschade

Regresrecht is het recht van een slachtoffer van een ongeval (of de werkgever van dat slachtoffer) om kosten te verhalen op de partij die aansprakelijk is voor dat ongeval.

Kosten terugkrijgen

Dat betekent dat het regresrecht van een werkgever ervoor zorgt dat de werkgever de (extra) kosten terugkrijgt. Het gaat dan niet alleen om loonkosten waar geen arbeid tegenover staat, maar ook om bijvoorbeeld re-integratiekosten, kosten van het aanpassen van een werkplek en kosten om de werknemer van huis naar de werkplek te vervoeren.

Regresrecht

Wanneer passen wij dit regresrecht toe? Bijvoorbeeld wanneer een werknemer wordt aangereden en de aanrijding niet zijn of haar schuld is. Afhankelijk van de ernst van het ongeval kan de werknemer een bepaalde tijd niet werken. Dat kan gaan om dagen, om weken, om maanden of in het ergste geval voor jaren. Dat is het meest vervelend voor de werknemer, want die heeft lichamelijk letsel en kan niet meer werken. Maar ook de werkgever is benadeeld, want die moet de werknemer wel uitbetalen, zonder dat daar werk tegenover staat.

Regresrecht werkgever

Het regresrecht van een werkgever is dus een belangrijk instrument bij de juridische afwikkeling van een ongeval waarbij een werknemer letsel oploopt en (tijdelijk) niet kan werken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij het verhalen van schade op een dader (of aansprakelijke partij, zoals wij juristen het zeggen) komt veel kijken. Wij nemen al het papierwerk en al het juridische uitzoekwerk uit handen van de werkgever. Onze ervaring met het regresrecht maakt dat wij niet voor juridische verrassingen komen te staan. En de werkgever daardoor ook niet. De werkgever kan alles aan ons overlaten en wij zorgen dat de werkgever krijgt waar hij recht op heeft.
    Laat onze specialisten u helpen