← Terug

Regresvordering

Loonschade

Loonschade.nl is een onderdeel van Berntsen Mulder Advocaten. Wanneer een werknemer van u door een ongeval of andere reden buiten zijn schuld om (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt, kunnen wij de kosten die u maakt terughalen bij de aansprakelijke partij. Onder meer via een regresvordering. Op deze website leest u precies hoe dat gaat en wat wij voor u kunnen doen.

Regresvordering

Eén van de juridische instrumenten die wij hanteren om kosten (schade) voor een buiten zijn schuld om zieke werknemer terug te vorderen, is de regresvordering. Een regresvordering is juridisch opeisbaar en wordt ingediend als de aansprakelijkheid is erkend.

In het afwikkelen van een loonschadezaak is de regresvordering pas aan de orde als de juridische discussie over het ongeval is afgerond.

Resultaat van regresvordering

De juridische achtergrond van de regresvordering is best lastig. Voor u als werkgever gaat het erom dat u de kosten, of schade, terugkrijgt. Dat voor elkaar krijgen is wat onze specialiteit is. Het gaat dan om onder meer loonkosten tijdens de arbeidsongeschiktheid of ziekte, kosten van re-integratie en kosten voor eventuele aanpassing van de werkplek of reiskosten. Dat zijn tenslotte kosten die u als werkgever niet had gemaakt als het ongeval niet had plaatsgevonden.

De specialisten van ons kantoor weten precies welke juridische weg zij moeten bewandelen.




    Laat onze specialisten u helpen