← Terug

Salaris bij ziekte

Loonschade

U heeft een werknemer in dienst, die (tijdelijk) niet kan werken als gevolg van een ongeval. De werknemer wordt ziek gemeld. Zijn of haar salaris bij ziekte loopt uiteraard gewoon door. U maakt als werkgever dus kosten waar geen arbeid of werk tegenover staat. Dat is allemaal het gevolg van het ongeval.

Loon tijdens ziekte

Vervelend, zeker voor de werknemer die slachtoffer is van het ongeval. Maar u kunt dus als werknemer veel kosten terugkrijgen! U kunt de kosten voor het (netto) loon tijdens ziekte terugkrijgen, maar bijvoorbeeld ook allerlei bijkomende kosten. Denk aan het aanpassen van de werkplek als de werknemer weer aan het werk gaat, maar nog niet alles kan. Of denk aan de kosten die u als werkgever moet maken om de werknemer naar kantoor, winkel, fabriek of instelling te vervoeren.

Salaris bij ziekte

Het salaris bij ziekte kan alleen worden ’terugbetaald’ als duidelijk is dat een ander aansprakelijk is voor het ongeval en de aansprakelijkheid is erkend. Datzelfde geldt niet alleen voor het (netto) loon tijdens ziekte, maar ook voor alle andere kosten die direct of indirect het gevolg zijn van het ongeval.

Specialist

Ons kantoor is al sinds jaar en dag specialist op dit gebied. Wij doen alles wat ervoor nodig is om onder meer het salaris bij ziekte terug te krijgen. Omdat wij een advocatenkantoor zijn, kunnen wij zelfs procederen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf (terug) krijgt waar het recht op heeft. Wij nemen simpelweg de zorg uit handen om dit voor elkaar te krijgen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of alles wordt geregeld. Hebben wij informatie nodig? Dan nemen wij contact op. En ondertussen houden we u op de hoogte van de status van uw zaak.

De specialisten van ons kantoor weten precies welke juridische weg zij moeten bewandelen.
    Laat onze specialisten u helpen