← Terug

Uitkering bij ziekte

Loonschade

Wanneer u een werknemer heeft die langdurig ziek of arbeidsongeschikt thuis zit als gevolg van een ongeval, krijgt deze werknemer wel loon uitgekeerd. Deze uitkering bij ziekte (of beter gezegd: bij arbeidsongeschiktheid) kunnen werkgevers of bedrijven terugkrijgen, wanneer de werknemer niet zelf de oorzaak is van het ongeval. Als een ander persoon aansprakelijk is voor het ongeval, kunnen bedrijven onder meer loonkosten terugkrijgen. Loonschade, noemen wij dat.

Loonschade

Dat gebeurt niet automatisch. De werkgever zal actie moeten ondernemen. En dat is wanneer ons kantoor in beeld komt. Wij helpen bedrijven met alles wat erbij komt kijken om de loonschade te verhalen. Wij ‘ontzorgen’ het bedrijf, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Wij nemen het hele juridische traject uit handen en zorgen ervoor dat bedrijven alle kosten terug krijgen waar zij recht op hebben. U hoeft zelf niet te bedenken om welke kosten dat zou kunnen gaan, dat doen wij voor u. Mogelijk zijn er kosten waar u zelf nog helemaal niet aan had gedacht. Grote kans dat wij die kosten wel in beeld hebben.

Uitkering bij ziekte

Voor een werknemer is het vervelend om ‘uit de running’ te zijn door een ongeval. Voor een werkgever ook, omdat de werknemer er helemaal niets aan kan doen dat hij of zij al dan niet tijdelijk uitvalt. Dan is het erg prettig dat de uitkering bij ziekte terug kan worden gevorderd. De loonschade die bedrijven dan hebben, is dan minder groot.

De specialisten van ons kantoor weten precies welke juridische weg zij moeten bewandelen.
    Laat onze specialisten u helpen