← Terug

Hoe verder met WMO-regres na beëindiging van convenant?

Gevolgen van de beëindiging

De verzekeraars hebben het regresrecht van de jaren 2015 tot en met 2018 afgekocht. De gemeentes ontvingen in die periode jaarlijks een afkoopsom. Gemeentes moeten de regreskosten vanaf 1 januari 2019 zelf verhalen op de aansprakelijkheidsverzekeraar. Als gevolg komt er een grote hoeveelheid werk bij de gemeentes te liggen. Daar zitten gemeentes niet op te wachten. Gemeentes moeten in discussie met de verzekeraar over onder andere de aansprakelijkheid van de veroorzaker, het causaal verband en de omvang van de schade. Berntsen Mulder Advocaten is daarin gespecialiseerd. We nemen deze werkzaamheden graag van u over.

Gemeentes moeten zelf schade gaan verhalen op de verzekeraars. Het beleid van de gemeente zal daarop aangepast moeten worden. Wij kunnen u ook begeleiden in het wijzigen van uw beleid.

Voorstel kosten

Heeft u al nagedacht hoe uw gemeente de schade gaat verhalen op de verzekeraar? Wij nemen het verhalen van de schade graag voor u uit handen.

Wij bieden gemeentes aan om de schade op de verzekeraars te verhalen. Het staat advocaten niet vrij op basis van ‘no cure-no pay’ te werken, tenzij er sprake is van een incassozaak. Bij succesvolle incasso betaalt de gemeente als honorarium een percentage over het daadwerkelijk geïncasseerde bedrag volgens incassotarief. Zo krijgt de gemeente professionele bijstand zonder risico.
    Laat onze expertise u helpen

    Wij bij Berntsen Mulder Advocaten zijn altijd geïnteresseerd in uw verhaal.We kijken samen hoe we u verder
    kunnen helpen en bespreken graag alle opties.