De Dag van de Scheiding 2024 | Gratis adviesgesprek over scheiden, alimentatie en mediation

13 september 2024

Ook dit jaar organiseert Berntsen Mulder Advocaten weer de Dag van de Scheiding. Op deze dag kunt u al uw vragen stellen over bijvoorbeeld scheiden, mediation, kinder- en partneralimentatie, ouderlijk gezag of andere familierechtelijke geschillen. 

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Deskundige begeleiding bij een scheiding op zowel juridisch, financieel als emotioneel gebied is van groot belang. Berntsen Mulder Advocaten doet mee aan de landelijke Dag van de Scheiding. In de week van 9 tot en met 13 september is een gratis adviesgesprek mogelijk. Bel van te voren voor het maken van een afspraak.

De Dag van de Scheiding is door de Vereniging van Familierechtspecialisten (de vFAS) in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de noodzaak van een goede begeleiding van partners die gaan scheiden. Deze dag is bedoeld voor mensen die meer willen weten over onderwerpen rondom scheiden. Denk hierbij aan mediation, de vaststelling en/of wijziging van alimentatie, het ouderschapsplan, de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden, de verdeling van de huwelijksgemeenschap, hoe om te gaan met de gezamenlijke woning en het opgebouwde pensioen.

Thema dit jaar: ‘samenwoners’

Het aantal ongehuwde samenwoners in Nederland is de afgelopen jaren sterk gegroeid en daarmee neemt ook het aantal samenwoners dat uit elkaar gaat toe. Wat zijn de gevolgen voor samenwoners die uit elkaar gaan en wat moet er allemaal geregeld worden?

“Wij merken dat mensen het fijn vinden om face-to-face met een specialist te spreken. Elke situatie is anders en wij kunnen direct de eerste persoonlijke adviezen al geven in zo’n gesprek”, legt advocaat en vFAS- scheidingsmediator mw. mr. Nieke Schreurs uit. Zij is één van de twee familierechtspecialisten. “Dit jaar wordt bij de Dag van de Scheiding extra aandacht besteed aan samenwoners die uit elkaar gaan”, aldus Nieke Schreurs.

Waarmee kunnen wij u zoal helpen?

  • Scheiden
  • Berekening en advisering kinder- en partneralimentatie
  • Mediation
  • Ouderschapsplan
  • Ouderlijk gezag
  • Afwikkeling gezamenlijke woning
  • Huwelijksvermogensrecht
  • Huwelijkse voorwaarden
  • Beëindiging samenleving
  • Gevolgen van scheiden voor pensioen

Praktische informatie

Van 9 tot en met 13 september bent u welkom bij Berntsen Mulder Advocaten voor een gratis adviesgesprek. Bel voor het maken van een afspraak naar 0172 – 49 43 45 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op. De gesprekken vinden plaats aan het Burgemeester Visserpark 13-15 in Alphen aan den Rijn.

Gerelateerde berichten

Zwemmen voor 2 goede doelen

Nieuws   7 augustus 2024

Zwemmen voor 2 goede doelen

Steunt u onze zwemmers? Dit jaar zetten wij ons in door te zwemmen voor 2 […]


Lees meer ›
Kennissessie voor makelaars

Nieuws   7 augustus 2024

Kennissessie voor makelaars

Een nieuw initiatief Hoewel het nog hoog zomer is, zitten wij niet stil! Binnenkort start […]


Lees meer ›
De Week van het Arbeidsrecht

Nieuws   17 mei 2024

De Week van het Arbeidsrecht

Gratis adviesgesprekken over arbeidsrecht voor werkgever en werknemer Heeft u vragen over bijvoorbeeld ontslagrecht, concurrentie- […]


Lees meer ›