← Terug

Sociaal zekerheidsrecht

Arbeidsrecht

Voorbeelden sociaal zekerheidsrecht

Het sociaal zekerheidsrecht is het stelsel van wetten dat er voor zorgt dat mensen ten tijde van werkloosheid, ziekte, arbeidsongeschiktheid of pensioen toch een inkomen hebben via een uitkering.

Enkele voorbeelden van zulke uitkeringen zijn de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW), de Wet arbeidsongeschiktheidswet (WAO), de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA), de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor jonggehandicapten (Wajong) en de Bijstand (Participatiewet). Onze arbeidsrechtadvocaten hebben ruime ervaring in het behandelen zaken die met deze wetten te maken hebben. Zowel in bezwaar-, beroeps- en hoger beroepsprocedures. Zo kunnen zij u helpen bij de afwijzing, de beëindiging, de terugvordering of eventueel opgelegde boetes/kortingen van uw uitkering.

Kosten

Maakt u zich zorgen over de kosten voor rechtsbijstand? Dat is niet nodig. Mensen met een uitkering komen vaak in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand vergoedt dan de advocaatkosten. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u wel een eigen bijdrage. Meestal kunt u hiervoor bijzondere bijstand bij de gemeente van uw woonplaats aanvragen. Ook daarbij helpen wij u graag. Daarnaast proberen onze advocaten arbeidsrecht sowieso om uw advocaatkosten neer te leggen bij de uitkeringsinstantie.




    Laat onze specialisten u helpen