← Terug

Uitkoop van een aandeelhouder of vennoot

Contractenrecht

Uitkoop van een aandeelhouder of vennoot: Expertise en begeleiding op maat

Bij het complexe vraagstuk van de uitkoop van een aandeelhouder of vennoot staat ons gespecialiseerde team van advocaten ondernemingsrecht voor u klaar. Wij begrijpen dat deze situatie gevoelig ligt en gepaard kan gaan met verschillende uitdagingen. Of het nu gaat om gedragingen van mede-aandeelhouders of -vennoten die de belangen schaden, of om een vrijwillige keuze om aandelen te verkopen, bij ons kunt u rekenen op deskundig advies en begeleiding.

Lees meer over het onderwerp die voor u van toepassing is:

Verder praten 0172 – 49 43 45

Onze expertise in uitkoop en geschillenregeling

Onze advocaten beschikken over uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van uitkoopprocedures en geschillenregelingen. Zulke situaties zijn juridisch complex en roepen vragen op met betrekking tot aandelenwaardering, mede-aandeelhouderschap en de naleving van wettelijke voorschriften. Of u nu de aandelen van een mede-aandeelhouder wilt verwerven, of als aandeelhouder zelf uitgekocht dreigt te worden, onze experts zijn er om u te adviseren en uw belangen te behartigen. Bel ons op 0172 – 49 43 45 of vul het contactformulier in.

Gedwongen uitstoting en prijsbepaling van aandelen

In sommige gevallen kan een gedwongen uitstoting noodzakelijk zijn om de belangen van een onderneming te beschermen. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn door schadelijke gedragingen van een mede-aandeelhouder, of als er conflicten zijn die de bedrijfsvoering verstoren. Onze ervaren procesadvocaten staan u bij in dergelijke situaties en zorgen ervoor dat de prijsbepaling van aandelen op een rechtvaardige en correcte manier wordt uitgevoerd. Daarbij komen onderwerpen aan de orde zoals de waardebepaling van het bedrijf, de rol van statuten en overeenkomsten en de benoeming van een deskundige om de waarde te bepalen.

Uitkoopregeling voor aandeelhouders met 95% van de aandelen

Daarnaast zijn wij goed bekend met de uitkoopregeling die van toepassing is op aandeelhouders die minstens 95% van de aandelen bezitten. Deze regeling kan van toepassing zijn in verschillende situaties en kan van invloed zijn op de belangen van minderheidsaandeelhouders. Wij zorgen ervoor dat een gerechtvaardigde uitkoop plaatsvindt, waarbij compensatie en speciale rechten van minderheidsaandeelhouders worden gewaarborgd.

Deskundig advies op maat voor uw specifieke situatie

Elke situatie met betrekking tot de uitkoop van een aandeelhouder of vennoot is uniek. Bij Berntsen Mulder begrijpen we dat en bieden we een op maat gemaakte benadering voor elke cliënt. Onze focus ligt op het vinden van oplossingen die uw zakelijke belangen beschermen en juridische procedures efficiënt en effectief afhandelen. Of u nu advies nodig heeft over uitkoopprocedures, geschillenregelingen, aandeelhoudersovereenkomsten, of andere aspecten van ondernemingsrecht, ons team staat klaar om u te helpen.

Vragen & aanmelden

Wij helpen u graag verder.Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 49 43 45. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen