← Terug

Dwarslaesie & Caudalaesie

Letselschade

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg, waardoor uitval van zenuwen ontstaat.
Een caudalaesie is een beschadiging van zenuwuitlopers van het ruggenmerg, onderin de wervelkolom.

Beide letsels zijn zeer ernstig en zullen over het algemeen niet genezen.

Gevolgen dwarslaesie en caudalaesie

Een gevolg is verminderd gevoel en verminderde bewegingsmogelijkheid. De ernst daarvan verschilt van geval tot geval. De een is aangewezen op een rolstoel; de ander kan nog wel lopen. Ook is er vaak pijn, spasticiteit, een verminderde functie van blaas en darmen en een verhoogd risico op decubitus.

Oorzaken dwarslaesie en caudalaesie

Een dwarslaesie of caudalaesie kan het gevolg zijn van een ongeval of heeft een medische oorzaak, bijv. een bloeding of een tumor. Soms is een medische fout de oorzaak. In dat geval, maar ook bij ongevallen veroorzaakt door derden, kunnen wij u helpen om de schade te verhalen op de aansprakelijke partij.

Wij kunnen u bijstaan bij het verhalen van uw letselschade. Daarnaast kunnen wij u bijstaan en adviseren over de aanvraag op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wij werken samen met de Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON). Op de website van deze organisatie is uiteraard veel informatie te vinden.

U kunt nog meer lezen via deze link.


Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Of over uw letselschadezaak of Wlz-indicatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen