← Terug

Kosten

Letselschade

Wat kost een letselschadeadvocaat?

Wat kost een letselschadeadvocaat? Of hoeveel kost een letselschadezaak? Dat leggen we u graag uit op deze pagina.

Gratis

Wij kunnen u bijna altijd gratis bijstaan in de onderhandelingen met de aansprakelijke partij. Dat komt omdat de wet bepaalt (artikel 6:96 Burgerlijk Wetboek) dat de kosten van rechtsbijstand door de aansprakelijke partij betaald moeten worden.
De partij die uw schade moet vergoeden, moet dus ook uw advocaatkosten betalen.

Zelf schuld aan het ongeval?

Dat is alleen anders als u zelf ‘mede schuld’ heeft aan het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan het niet dragen van een autogordel, of het rijden met alcohol op. Dat gebeurt niet vaak. In een paar procent van de gevallen komt dat voor. In die gevallen betaalt de verzekeraar een deel van de advocaatkosten niet. Die kosten houden wij dan in op de schadevergoeding, tot een maximumbedrag. Als dit voor uw geval aan de orde is, dan bespreken wij dat van te voren met u, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Procedure

Ongeveer 95% van de letselschadezaken wordt buiten de rechter om geregeld. Als het tot een procedure moet komen, dan hoeft de verzekeraar de advocaatkosten niet altijd meer te betalen. Voordat een procedure gestart wordt, maken wij afspraken met u. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Komt u in aanmerking voor een toevoeging? Wij gaan samen met u kijken bij wie wij de proceskosten dan kunnen verhalen. Dit bespreken we van te voren met u en de keuze is dan aan u.

U kunt nog meer lezen via deze link.

Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen