← Terug

Medische kunstfout

Is er iets mis gegaan tijdens een medische behandeling? Een arts maakt een fout en u loopt letsel op? Dat heet een ‘medische kunstfout’.

Dit zijn vaak complexe zaken. Dat er iets is fout gegaan, betekent niet dat het ook fout is gedaan. Er kan ook sprake zijn van een complicatie aar de arts niets aan kon doen. Het verschil tussen een ‘complicatie’ en een ‘fout’ is heel belangrijk, maar niet makkelijk te maken.


Hoe gaan wij te werk bij een medische kunstfout?

 1. U tekent eerst een medische machtiging.
 2. Met een medische machtiging kunnen wij uw medische dossier opvragen.
 3. Als alle stukken compleet zijn, vragen wij onze medisch adviseur om de kwestie te beoordelen. Is er een fout gemaakt? Of lijkt het toch meer op een complicatie? Soms is het antwoord simpel, maar vaak ligt het in medische zaken genuanceerd.
 4. Als er sprake is van een fout van de arts, dan kunnen we de arts of het ziekenhuis aansprakelijk stellen.
 5. De aansprakelijkheidsverzekeraar neemt dan de discussie van het ziekenhuis over.
 6. Meestal wijzen de verzekeraar en u daarna samen een onafhankelijke arts aan om een oordeel te geven over de zaak.

Hulp bij verhalen van schadevergoeding

Wij kunnen voor u de materiële- en immateriële schade verhalen op de aansprakelijke partij. Wij helpen u graag op weg bij uw herstel en het verhaal van uw kosten.
Heeft u vragen? U kunt direct telefonisch contact met ons opnemen via 0800-23 55 387 of u kunt het contactformulier invullen. Op werkdagen kunt u ook met ons chatten (rechts onder op deze pagina).


Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 41 72. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
  Laat onze expertise u helpen

  Wij bij Berntsen Mulder Advocaten zijn altijd geïnteresseerd in uw verhaal.We kijken samen hoe we u verder
  kunnen helpen en bespreken graag alle opties.