← Terug

Ongeval door gevaarlijk product

Letselschade

Productaansprakelijkheid

Bent u gewond geraakt door een product dat u heeft gekocht? Is bijvoorbeeld een fles frisdrank ontploft? Dan is de producent aansprakelijk voor de schade. Maar ook andere partijen ‘in de keten’ zijn aansprakelijk.

Wanneer is een product gebrekkig?

Volgens de wet is een product gebrekkig als het niet de veiligheid biedt die men hiervan mag verwachten op het moment dat het op de markt komt. Zo mag u van een fles frisdrank verwachten dat u hem kunt opendraaien, niet dat hij ontploft in uw gezicht.

Risicoaansprakelijkheid

De wet beschermt het slachtoffer zo goed mogelijk. Schuld speelt dan ook geen rol. Ook dit is een ‘risicoaansprakelijkheid’ net als de aansprakelijkheid voor dieren bijvoorbeeld. Een slachtoffer hoeft alleen aan te tonen dat er schade is. En dat de schade is veroorzaakt door een gebrek in het product.

Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen