← Terug

Overlijden van een dierbare

Letselschade

Het ergste wat u kan overkomen is het overlijden van een dierbare.

In een periode van groot verdriet moet er van alles geregeld worden, terwijl uw hoofd daar helemaal niet naar staat.

Schadevergoeding eisen

Als iemand anders schuldig is aan het overlijden van uw dierbare, komt er nog meer bij kijken. Dan kunnen bepaalde nabestaanden een schadevergoeding van de aansprakelijke partij eisen. In de wet staat welke nabestaanden dat precies zijn. U hoeft daar niet meteen mee aan de slag te gaan, dus focust u zich vooral eerst op een goed afscheid.

Kies een specialist

Als u de rust heeft gevonden om de zaak op te pakken, kunt u contact opnemen met een advocaat of jurist die gespecialiseerd is in letselschade. Als u bijstand van een jurist krijgt, moet deze jurist NIVRE register-expert zijn. Als u bijstand van een advocaat krijgt, moet deze advocaat een LSA-advocaat zijn. U weet dan zeker dat uw jurist of advocaat hier voldoende vanaf weet en u goed kan bijstaan.

Wat is overlijdensschade?

Overlijdensschade is de schade die bepaalde nabestaanden kunnen claimen omdat de overleden persoon hen nu niet meer kan onderhouden of hen kan verzorgen. Deze nabestaanden hebben recht op vergoeding van deze schade. De aansprakelijke partij moet ook de kosten van de uitvaart betalen.

Het uitrekenen van overlijdensschade is specialistenwerk. Uw jurist of advocaat zorgt in samenwerking met een speciaal rekenbureau voor deze berekening.

U kunt nog meer lezen via deze link.


Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen