← Terug

Smartengeld

Letselschade

Als u letselschade lijdt, heeft u ook recht op smartengeld. Smartengeld is een financiële vergoeding voor zogenaamde ‘immateriële schade’. Immateriële schade is schade die niet op geld waardeerbaar is.

Materiële schade

Als u Paracetamol koopt, kunt u met een bonnetje laten zien wat dat gekost heeft. Dat is ‘op geld waardeerbare schade’. Oftewel materiële schade.
Pijn, verdriet, ellende zijn niet op geld waardeerbaar. Toch hangen we er in een letselschadezaak een ‘prijskaartje’ aan.

Hoogte smartengeld

Het niveau van smartengeld is in Nederland vrij laag. De laatste jaren zit er wel een stijgende lijn in.
Berntsen Mulder Advocaten zal in elke zaak voor u kijken hoe hoog het smartengeld moet zijn.

Veel websites bieden op hun website een smartengeldcalculator aan. Als u die invult, krijgt u te horen dat u recht heeft op een laag, gemiddeld, of hoog bedrag aan smartengeld. De marges zijn zo groot dat het u nog niets zegt.

Wij sturen u 3 concrete bedragen, zodat u een schatting heeft. Vul hier onze smartengeldcalculator in.

Concrete schatting

Wij hebben er voor gekozen om te werken met een smartengeldcalculator die u meer duidelijkheid geeft. Als u een aantal gegevens aan ons doorgeeft, sturen wij u zo snel mogelijk 3 uitspraken van rechters toe. Daarin staan concrete bedragen in vergelijkbare gevallen.

U kunt ons ook altijd even bellen. Dat is gratis en vrijblijvend en een van onze deskundigen kan u direct te woord staan. Tel. 0800-23 55 387
    Laat onze specialisten u helpen