← Terug

Waar heb ik recht op bij letselschade?

Letselschade

Waar heeft u recht op?

Waar heb ik recht op bij letselschade? U heeft recht op vergoeding van uw schade. Maar waaruit bestaat die schade? Volgens het Nederlandse systeem krijgt u uw werkelijke schade vergoed. Het gaat dan om een ‘concrete’ schadevergoeding.

Concrete schade

Bij concrete schade gaat het om kosten die u werkelijk maakt. Denk bijvoorbeeld aan uw eigen risico van de zorgverzekeraar. Als u de nota aan ons toestuurt, zetten wij de gemaakte kosten op de schadestaat. Die kosten moet de verzekeraar dan vergoeden.

Abstracte schade

In veel gevallen rekenen we ook schadeposten mee waar geen ‘echt geld’ tegenover staat. Denk dan bijvoorbeeld aan kosten van huishoudelijke hulp. Het kan zijn dat u echt een hulp inschakelt. Die kosten (ook als u geen bonnetje heeft), zal de verzekeraar vergoeden. Maar in veel gevallen neemt een partner het werk over. Dan betaalt u uw partner niet. Maar toch moet de verzekeraar die kosten dan vergoeden. We bepalen de schade aan de hand van een richtlijn. Dat heet abstracte schadeberekening.

Kies voor een ervaren letselschadekantoor

Wanneer u een ongeluk heeft gehad en schade heeft, is het lichamelijk herstel op de eerste plaats belangrijk. Maar als u van de schrik bent bekomen, gaat u nadenken over welke gevolgen het ongeval heeft. En dat zijn er altijd meer dan u denkt.

Waar heb ik recht op bij letselschade?

Het is onze ervaring als letselschadeadvocaten dat klanten allemaal wel iets over het hoofd zien. “Krijg ik dat ook vergoed? Dat had ik niet verwacht!” horen we dan vaak. Het zijn vaak de indirecte schade en de lange-termijnschade waar mensen in eerste instantie niet aan denken.

Kies daarom altijd voor een kantoor met ervaren advocaten en juristen. U kunt nog meer lezen over dit onderwerp via deze link.


Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen