Advocaatkosten bij conflict over erfenis

Erfrecht
Blog
14 juni 2022

Geschil over de erfenis? Als u verzekerd bent worden de advocaatkosten mogelijk vergoed.

Wanneer er een conflict ontstaat over een erfenis, kan het zo zijn dat de erfgenamen er onderling niet uitkomen. In dat geval is het goed om een gespecialiseerde erfrechtadvocaat in te schakelen. Hoe het zit met de kosten van een advocaat? Daar vertel ik graag iets over. Mogelijk worden uw kosten namelijk vergoed.

Om te beginnen: u kunt altijd vrijblijvend langskomen of bellen om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Rechtsbijstandverzekering

Het is het goed om na te gaan of u een rechtsbijstandverzekering heeft. Als u die heeft, is het goed mogelijk dat ook erfrecht daaronder valt. Dat kunt u checken in de polis of even bellen naar uw verzekeraar. Als het erfrecht onder de dekking valt, worden de kosten van een erfrechtadvocaat mogelijk volledig vergoed.

Eigen vrije advocaatkeuze

Bovendien is het zo dat wanneer sprake is van een juridische of administratieve procedure, u recht heeft op een advocaat die u zelf kiest. U hoeft dus niet in zee te gaan met een advocaat die uw verzekeraar voor u aanwijst. U bepaalt zelf welke advocaat u inschakelt en uw rechtsbijstandverzekeraar moet de kosten van deze advocaat moet vergoeden. Dit recht is vastgesteld door het Europese Hof van Justitie. Uw verzekeraar is dus verplicht om dit te vergoeden. Mocht daar discussie over ontstaan met uw verzekeraar, neem ook dan gerust contact met mij op.

Kortom: het is verstandig om een deskundig advocaat in te schakelen. De kosten van de advocaat worden mogelijk vergoed én u heeft zelf de keuze welke advocaat u kiest om uw belangen te behartigen.


Heeft u hier vragen over of wilt u dat ik uitzoek wat in uw situatie het best is om te doen? Neem gerust contact met mij op. U kunt mij altijd bellen (tel. 0172 – 42 71 95) of vul het contactformulier in.
  mr. Lisanne van Wassenberg
  mr. Lisanne van Wassenberg

  Advocaat familierecht, erfrecht & mediator

  0172 - 42 71 95

  EmailLinkedIn

  Gerelateerde blogs

  Heeft Rachel Hazes wel recht op erfenis André Hazes sr.?

  2 februari 2023

  Heeft Rachel Hazes wel recht op erfenis André Hazes sr.?

  UPDATE 23 februari 2023: de voorzieningenrechter heeft in kort geding aangegeven dat de weduwe van André Hazes, Rachel, zich voorlopig […]


  Lees meer ›
  Advocaatkosten bij conflict over erfenis

  14 juni 2022

  Advocaatkosten bij conflict over erfenis

  Geschil over de erfenis? Als u verzekerd bent worden de advocaatkosten mogelijk vergoed. Wanneer er een conflict ontstaat over een […]


  Lees meer ›
  Wanneer heb ik een advocaat nodig op het gebied van het erfrecht?

  8 november 2021

  Wanneer heb ik een advocaat nodig op het gebied van het erfrecht?

  Een vraag die veel mensen stellen wanneer het gaat om erfrecht: wanneer heb ik een erfrechtadvocaat nodig? En wanneer een […]


  Lees meer ›