Coma is lekker goedkoop

Letselschade
Blog
15 juni 2013

“Kom op scheuren met die bak, lachen man!” De bestuurder is een hobbycoureur, dus hij weet hoe het moet. De openbare N-weg is daar prima geschikt voor. Dat 80 km/h toegestaan is, weerhoudt hem er niet van om plankgas te geven tot zo’n 200 km/h. Ook de gietende regen maakt hem niet zo veel uit, of de versleten banden.

Dan volgt de bocht, aquaplaning, de middenberm, 3 bomen die hij schampt en tot slot de 40 centimeter dikke boom waar de auto tegenop knalt. De boom breekt op 1 meter hoogte af. De ravage is compleet.

Achterin de auto zat een zestienjarige jongen die de ‘vette rit’ niet kan navertellen. Hij raakt in coma. Dat was 10 jaar geleden. In de letselschadezaak roept de verzekeraar dat er geen smartengeld betaald hoeft te worden. Coma is lekker goedkoop. Smartengeld is een vergoeding voor pijn en verdriet. Als je geen pijn en verdriet meer voelt omdat je in coma ligt,
dan krijg je dus ook geen smartengeld.

De rechtbank Utrecht vindt dat in strijd met de menselijke waardigheid. Dus krijgt de jongen alsnog smartengeld uitgekeerd. Het is een baanbrekende uitspraak. Feest! Honderdduizend euro voor een jongen die al 10 jaar niet dood is en niet leeft. Honderdduizend euro waar hij geen feest mee kan vieren, niet mee op vakantie kan gaan. Honderdduizend euro voor elke dag nieuwe bloemen naast zijn bed waar hij niet aan kan ruiken. Kom op, scheuren met die bak, lachen man!

Wilt u hier nu al meer over weten? Bel mij gerust op tel. 0172 – 42 41 72 of vul het contactformulier in.




    Gerelateerde blogs

    Slachtoffers beter geholpen met bijstand door een belangenbehartiger

    15 april 2024

    Slachtoffers beter geholpen met bijstand door een belangenbehartiger

    Hogere vergoedingen voor slachtoffers bijgestaan door belangenbehartiger De Vrije Universiteit (VU) heeft in 2022 onderzoek […]


    Lees meer ›
    Klimaatrechten zijn mensenrechten

    9 april 2024

    Klimaatrechten zijn mensenrechten

    Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt dat klimaatrechten mensenrechten zijn Op […]


    Lees meer ›
    Vervolg blog: wat is shockschade anno nu?

    22 maart 2024

    Vervolg blog: wat is shockschade anno nu?

    Shockschade makkelijker te claimen? In mijn blog van 21 oktober 2021 heb ik uitgelegd wat […]


    Lees meer ›