Eigen schuld is te verzekeren

Letselschade
Blog
21 juni 2019

Victor rijdt op een zonnige lentedag in april in zijn auto over de Van Beethovenlaan naar zijn werk. Hij wordt heel even afgeleid door een groep sporters in het Adegeestpark. Zijn stilstaande voorganger ziet hij daardoor over het hoofd. Hij botst, zonder af te remmen, op zijn voorganger.

Zijn voorganger zag Victor in de binnenspiegel aankomen, kon zich daardoor schrap zetten en heeft wonder boven wonder geen noemenswaardig letsel opgelopen. Victor loopt echter nek- en rugklachten op. Hij probeerde na het ongeval zijn werk als hovenier nog op te pakken, maar heeft zich uiteindelijk toch ziek gemeld. Er volgt een intensief revalidatietraject en in de tussentijd lukt het hem niet om zijn pasgeboren dochtertje Madelinde te verzorgen.

Zelf aansprakelijk

Victor zit dus met een forse letselschade. Deze schade kan hij niet verhalen op zijn voorganger. Victor is namelijk zelf aansprakelijk voor het ongeval. Kortom: naast het slepende herstel heeft hij een forse financiële aderlating.

Schadeverzekering inzittenden

De letselschade die uit dit soort ongevallen voortvloeit, kan worden opgevangen met een schadeverzekering inzittenden. Dit is een verzekering die je afsluit voor alle inzittenden (dus ook de bestuurder) en dekt de schade ’alsof’ er een aansprakelijke partij is. Dit zijn dus alle kosten die met het ongeval te maken kunnen hebben (zoals medische kosten, hulp in het huishouden, smartengeld, etcetera).

Eén moment van onoplettendheid

In mijn ogen is dit één van de beste verzekeringen die er is. Daarnaast is hij ook nog betaalbaar (ongeveer 4 tot 6 euro per maand). Mijn advies is om deze verzekering, naast je autoverzekering, altijd af te sluiten. Een ongeval zit namelijk in een klein hoekje. Eén momentje van onoplettendheid kan betekenen dat je een poosje in de lappenmand zit en daardoor schade lijdt. Met deze verzekering krijg je daar in ieder geval geen financiële zorgen bij.


Deze column verscheen in april ook in de Voorschotense Krant.

 

Wilt u hier nu al meer over weten? Bel mij gerust op tel. 0172 – 42 70 70 of vul het contactformulier in.
  Gerelateerde blogs

  Elektrische step toch niet verplicht verzekerd?

  28 februari 2024

  Elektrische step toch niet verplicht verzekerd?

  Elektrische voertuigen (Deel IV) Dit is deel IV in de blogserie over elektrische voertuigen: Deel […]


  Lees meer ›
  Smartengeld na stiekeme crematie van vader

  7 februari 2024

  Smartengeld na stiekeme crematie van vader

  Zus moet schadevergoeding betalen na geheime crematie vader Op 22 december 2023 heeft de rechtbank […]


  Lees meer ›
  Aansprakelijkheid voor elektrische voertuigen

  4 december 2023

  Aansprakelijkheid voor elektrische voertuigen

  Elektrische voertuigen, het Hof van Justitie doet uitspraak (Deel III) Het stikt er tegenwoordig van: […]


  Lees meer ›