Letselschadeonderhandelingen met de verzekeraar, vrijgeleide A38 en bosaardbeien

Letselschade
Blog
1 juli 2024

Hoe verzekeraars omgaan met zaken

‘Als je elke zaak afwijst, dan haakt ongeveer 70% van de slachtoffers af en naar de andere 30% moet je dan nog even kijken.’ Het was zo’n tien jaar geleden een serieuze opmerking van een manager van een grote verzekeraar.

Ik merk sindsdien niet zo veel verandering. Zodra er meer partijen betrokken zijn bij een ongeval, wijzen de partijen meestal naar elkaar. Als er ergens ook maar geringe twijfel kan bestaan over de polisdekking, wordt er al helemaal geen standpunt ingenomen. Vaak zitten er aantoonbaar onjuiste stukken in een dossier: een misverstand in een proces-verbaal, een valse getuigenverklaring of medische informatie die fout blijkt te zijn. Dat soort informatie gaat vaak een eigen leven leiden en net als je denkt dat alles recht getrokken is, komt er een nieuwe behandelaar of een nieuwe medisch adviseur die weer opnieuw van leer trekt, gewapend met de – al lang weerlegde – onjuiste informatie.

Bosaardbeitjes

Met enige regelmaat komt het beeld in mij op van de bosaardbeitjes van Asterix en de Galliërs. Dat is het verhaal waarbij Asterix en de druïde gevangen genomen worden door de Romeinen. Ze moeten onder dwang de toverdrank brouwen. Om tijd te rekken vraagt Asterix om bosaardbeien. Het is winter. De ene na de andere patrouille keert zonder bosaardbeien terug naar het kamp. De laatste Romeinse soldaat keert echter terug met een klein schaaltje van de waardevolle bosaardbeien. Asterix en de druïde proeven de bosaardbeitjes en bevestigen dat dit precies de goede aardbeitjes zijn voor de toverdrank. Nog ééntje proeven dan… En zo eten ze samen het hele schaaltje op. Als het laatste aardbeitje op is, geven ze aan de centurion aan: “Ja, dit zijn ze, daar willen we graag nog een schaaltje van.”

Net als je denkt dat je er bent, komt de verzekeraar wéér met een nieuw excuus.

Maar we laten ons niet gek maken. In ‘Asterix en de helden’ moeten Asterix en Obelix vrijgeleide A38 bemachtigen: hier de link naar het filmpje.

Mijn collega ontvangt zojuist het vonnis waarin alle acht vorderingen toegewezen worden. Vrijgeleide A38 is binnen. Op naar de volgende. Ik zet mijn handtekening onder het volgende verzoekschrift deelgeschil en denk: kan dit nou niet anders?

Heeft u een vraag over dit artikel? Neem dan contact op met Berntsen Mulder Advocaten. Wilt u meer weten over uw specifieke situatie? Belt of mailt u mij dan gerust. Dat kan via telefoonnummer 0172 – 42 71 91, e-mail k.nijman@berntsenmulder.nl of vul het contactformulier in.




    Gerelateerde blogs

    Rijd jij of rijd ik?

    30 augustus 2024

    Rijd jij of rijd ik?

    Wie bleek de bestuurder? Nee, dit is niet de welbekende vraag wie vanavond de Bob […]


    Lees meer ›
    Schrikken van een dode muis: wanneer is uw werkgever aansprakelijk?

    31 juli 2024

    Schrikken van een dode muis: wanneer is uw werkgever aansprakelijk?

    Letselschade voor badjuf na val van toezichtstoel Een opvallende uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. De […]


    Lees meer ›
    Blijvende invaliditeit in letselschadezaken

    19 juli 2024

    Blijvende invaliditeit in letselschadezaken

    Meer dan alleen een percentage Wanneer u een ongeval overkomt en u daarbij letsel oploopt, […]


    Lees meer ›