Letselschadeonderhandelingen met de verzekeraar, vrijgeleide A38 en bosaardbeien

Letselschade
Blog
1 juli 2024

Hoe verzekeraars omgaan met zaken

‘Als je elke zaak afwijst, dan haakt ongeveer 70% van de slachtoffers af en naar de andere 30% moet je dan nog even kijken.’ Het was zo’n tien jaar geleden een serieuze opmerking van een manager van een grote verzekeraar.

Ik merk sindsdien niet zo veel verandering. Zodra er meer partijen betrokken zijn bij een ongeval, wijzen de partijen meestal naar elkaar. Als er ergens ook maar geringe twijfel kan bestaan over de polisdekking, wordt er al helemaal geen standpunt ingenomen. Vaak zitten er aantoonbaar onjuiste stukken in een dossier: een misverstand in een proces-verbaal, een valse getuigenverklaring of medische informatie die fout blijkt te zijn. Dat soort informatie gaat vaak een eigen leven leiden en net als je denkt dat alles recht getrokken is, komt er een nieuwe behandelaar of een nieuwe medisch adviseur die weer opnieuw van leer trekt, gewapend met de – al lang weerlegde – onjuiste informatie.

Bosaardbeitjes

Met enige regelmaat komt het beeld in mij op van de bosaardbeitjes van Asterix en de Galliërs. Dat is het verhaal waarbij Asterix en de druïde gevangen genomen worden door de Romeinen. Ze moeten onder dwang de toverdrank brouwen. Om tijd te rekken vraagt Asterix om bosaardbeien. Het is winter. De ene na de andere patrouille keert zonder bosaardbeien terug naar het kamp. De laatste Romeinse soldaat keert echter terug met een klein schaaltje van de waardevolle bosaardbeien. Asterix en de druïde proeven de bosaardbeitjes en bevestigen dat dit precies de goede aardbeitjes zijn voor de toverdrank. Nog ééntje proeven dan… En zo eten ze samen het hele schaaltje op. Als het laatste aardbeitje op is, geven ze aan de centurion aan: “Ja, dit zijn ze, daar willen we graag nog een schaaltje van.”

Net als je denkt dat je er bent, komt de verzekeraar wéér met een nieuw excuus.

Maar we laten ons niet gek maken. In ‘Asterix en de helden’ moeten Asterix en Obelix vrijgeleide A38 bemachtigen: hier de link naar het filmpje.

Mijn collega ontvangt zojuist het vonnis waarin alle acht vorderingen toegewezen worden. Vrijgeleide A38 is binnen. Op naar de volgende. Ik zet mijn handtekening onder het volgende verzoekschrift deelgeschil en denk: kan dit nou niet anders?

Heeft u een vraag over dit artikel? Neem dan contact op met Berntsen Mulder Advocaten. Wilt u meer weten over uw specifieke situatie? Belt of mailt u mij dan gerust. Dat kan via telefoonnummer 0172 – 42 71 91, e-mail k.nijman@berntsenmulder.nl of vul het contactformulier in.
  Gerelateerde blogs

  Letselschadeonderhandelingen met de verzekeraar, vrijgeleide A38 en bosaardbeien

  1 juli 2024

  Letselschadeonderhandelingen met de verzekeraar, vrijgeleide A38 en bosaardbeien

  Hoe verzekeraars omgaan met zaken ‘Als je elke zaak afwijst, dan haakt ongeveer 70% van […]


  Lees meer ›
  Letselschade en recht op Wmo

  5 juni 2024

  Letselschade en recht op Wmo

  Let op uw recht op Wmo-ondersteuning Na een vaststellingsovereenkomst in een letselschadezaak kan het recht […]


  Lees meer ›
  Als de vrouwen slapen, komen wij tevoorschijn

  27 mei 2024

  Als de vrouwen slapen, komen wij tevoorschijn

  Stiekem toch geopereerd door de arts-assistent, ziekenhuis aansprakelijk Patiënte spreekt met haar arts af dat […]


  Lees meer ›