Het ouderschapsplan en de afspraken over een nieuwe partner
Mogelijk zit je er niet op te wachten dat de nieuwe vriend of vriendin van jouw ex-partner al binnen no time in het leven van jouw kinderen komt. Daarnaast hoop je dat jouw kinderen deze nieuwe partner niet gaan aanspreken met ‘pappa’ of ‘mamma’. Kan je hierover afspraken maken? In dit artikel wil ik hier iets meer over vertellen.
Termijn en wijze van introduceren nieuwe partner
Allereerst kun je afspraken maken over de wijze van het introduceren van een nieuwe partner. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat de andere ouder eerst moet worden geïnformeerd voordat een nieuwe partner wordt geïntroduceerd. Ook kan er een termijn voor de introductie van de nieuwe partner worden afgesproken. Je kunt daarover afspreken dat de partner pas na een bepaald aantal maanden wordt voorgesteld, zodat de kinderen niet steeds aan nieuwe partners worden voorgesteld.
Bezoek aan ouderavonden
Ook kan je in een ouderschapsplan afspreken dat nieuwe partners bijvoorbeeld niet aanwezig zijn bij ouderavonden op school, tenzij de andere ouder hier nadrukkelijk toestemming voor geeft.
Termen als pappa en mamma
Verder kan je in een ouderschapsplan afspreken dat termen als vader, moeder, pappa en mamma gereserveerd blijven voor de ouders en niet voor een nieuwe partner worden gebruikt, tenzij de andere ouder daarmee akkoord is.
Direct vastleggen bij de scheiding
Kortom, je kunt verschillende afspraken over een nieuwe partner laten vastleggen in een ouderschapsplan. Je doet er verstandig aan om deze afspraken direct al bij de scheiding in een ouderschapsplan te laten vastleggen.
Wilt u hier meer over weten? Wilt u weten wat u in uw persoonlijke situatie kunt doen. Neem gerust contact op met mij of één van mijn collega’s. Bel met tel. 0172 – 42 71 95 of vul het contactformulier in.