BKR-melding kan door bank worden ingetrokken

Is er een BKR-melding van u bekend in Tiel? Voordat de bank u geld leent, checkt de bank uw aflossingsgedrag bij het Bureau Krediet Registratie.

Scheiding

In een scheidingszaak leg ik alle afspraken vast in een echtscheidingsconvenant. De man neemt het huis over binnen 5 maanden na de scheiding. Tot die tijd blijft de vrouw hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de hypotheek. Dat betekent dat de bank hem én haar kan aanspreken op betaling, ook al hebben zij onderling afgesproken dat hij alles betaalt. Maar als de bank bij mevrouw aanklopt, dan moet meneer het geld aan haar terugbetalen.

Oeps

Na 5 maanden blijkt hij niets betaald te hebben. De bank heeft hem boze brieven gestuurd, die hij keurig op een stapel heeft gelegd. Zij komt hier pas achter als de bank al een BKR-melding heeft gedaan. Spoedoverleg. Een vriend van hem betaalt de achterstand en mevrouw neemt alsnog het huis en de hypotheek over. Creatieve oplossing. Everybody happy!

Everybody happy? Behalve de bank. “U heeft een BKR-melding en kunt de hypotheek dus niet overnemen,” vertelt de bank haar. Zij laat het echtscheidingsconvenant zien en legt uit dat het zijn BKR-melding is en dat zij er niets van wist. “Nee hoor,” zegt de bank, “u bent hoofdelijk aansprakelijk, dus is het ook uw BKR-melding.”

Dat het de BKR-melding is voor het probleem dat zij juist probeert op te lossen, daar heeft de bank geen boodschap aan. “Regels zijn regels. Het BKR is nu eenmaal heel streng!” laat de bank weten. Onzin. Volstrekte onzin, zegt het BKR. De bank kan en mag de melding gewoon intrekken. Maar de bank wil liever niet dat dat bekend wordt.

Wilt u hier nu al meer over weten? Bel mij gerust op tel. 0172 – 42 41 72 of vul het contactformulier in.




    Gerelateerde blogs

    Stappenplan echtscheiding

    13 september 2023

    Stappenplan echtscheiding

    We begrijpen dat een echtscheiding voor onze cliënten een onzekere situatie is waarin zij met […]


    Lees meer ›
    Verandering gezamenlijk gezag ouders en berekening alimentatie van kracht

    14 februari 2023

    Verandering gezamenlijk gezag ouders en berekening alimentatie van kracht

    Met ingang van dit jaar is een tweetal belangrijke wijzigingen doorgevoerd op het gebied van […]


    Lees meer ›
    Ouderverstoting – wat als een kind denkt te moeten kiezen voor één ouder?

    9 september 2022

    Ouderverstoting – wat als een kind denkt te moeten kiezen voor één ouder?

    Ouderverstoting is de situatie dat een kind zich in een echtscheidingsproces gedwongen voelt voor één […]


    Lees meer ›