← Terug

Brandwonden

Letselschade

Een brandwond doet heel veel pijn. De verhalen van mensen met brandwonden zijn heftig. Maar niet alleen de pijn speelt een rol bij brandwonden. Mensen met grote brandwonden hebben vaak ook psychische klachten door het voorval of de gevolgen daarvan.

Bij een letselschadezaak door brandwonden helpen wij bij het verhalen van alle schade. Dat kan gaan om hulp die nodig is bij het herstel, maar het kan ook gaan om hulp bij re-integratie. Alle kosten die een slachtoffer moet maken, verhalen wij op de aansprakelijke partij.

Vuur of chemische reactie

Brandwonden kunnen door vuur ontstaan, maar ook door een chemische reactie. Ook een ongeval met elektriciteit kan brandwonden geven. Het is ook mogelijk dat u een brandwond heeft als gevolg van een medische fout.

Soorten brandwonden

De ernst van de brandwonden kan enorm verschillen en heeft te maken met de temperatuur, de duur, de plek van de verbranding, de leeftijd van het slachtoffer en de diepte van de brandwond.
Lichte brandwonden kunnen herstellen, maar ernstige brandwonden niet.

Brandwonden worden in 4 gradaties aangegeven. Dat heeft te maken met de opbouw van de huid. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Simpel gezegd, hoe meer lagen er beschadigd zijn, hoe dieper de huid is verbrand, hoe ernstiger de gevolgen.

Littekens

Doordat de huid kapot is, ontstaan er littekens. Door littekens staat de huid (te) strak. Door operaties kan dit soms verbeterd worden. Littekens gaan nooit meer weg, maar kunnen door operaties soms wel minder opvallend worden. Voor meer informatie over brandwonden, kijk op www.brandwondenstichting.nl.

Schadevergoeding na brandwond?

Komt u in aanmerking voor schadevergoeding voor het oplopen van brandwonden? Wij vertellen graag wat de mogelijkheden zijn.

Hulp bij verhalen van schadevergoeding

Wij kunnen voor u de materiële- en immateriële schade verhalen op de aansprakelijke partij. Wij helpen u graag op weg bij uw herstel en het verhaal van uw kosten.

U kunt nog meer lezen via deze link.


Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen