← Terug

Duikletsel

Letselschade

Letsel door duiken in ondiep water

Duiken in ondiep water kan ernstige gevolgen hebben. Samen kunnen we bijdragen aan veiligere zwemlocaties voor iedereen.

Meindert Schulting liep in 2019 bij een duik in ondiep water een dwarslaesie op. Sindsdien heeft hij een nieuwe missie. Hij wil zo veel mogelijk mensen behoeden voor dit leed. Daarom deed hij een oproep in het Dwarslaesie Magazine:
Wie heeft een dwarslaesie opgelopen door duiken in ondiep water en wil zijn of haar verhaal delen om aandacht te vragen voor dit ernstige gevaar? Deze oproep heeft geleid tot een bijzonder initiatief, waarbij foto’s werden gemaakt om bewustzijn te creëren rondom de risico’s van duiken in ondiep water.

Van links naar rechts in rolstoel: Alok Blondé, Ine van Oijen, Joost Brouwer en Meindert Schulting. Met haar voeten in het water zit advocaat Karin Nijman-Weninger die bij dit project betrokken is.
Foto Marius Roos

Artikel in het Dwarslaesie Magazine

Lees hieronder de verhalen:

  1. De Volgende dwarslaesie voorkomen: Het verhaal van Meindert, Ine, Joost en Alok in het nieuwe decembernummer van Dwarslaesie Magazine van november 2023.
  2. Actief blijven, nieuwe dingen leren en doorzetten: Dwarslaesie Magazine van november Het verhaal van Peter Burk.
  3. Ik en mijn laesie: Het verhaal van Coen Oud.

We vechten ervoor om dit te voorkomen.

Veiligheidscampagne: Hoe kunnen we nieuwe slachtoffers voorkomen? Doe en denk mee!

Meindert Schulting is samen met DON en Berntsen Mulder Advocaten een campagne gestart rondom het thema veiligheid en preventie. Met veel partijen vragen we beleidsmakers, gebiedsontwikkelaars en exploitanten van zwemgebieden samen te werken aan preventie. Hoe kunnen we nieuw letsel door duiken in ondiep water voorkomen? Doe en denk mee!

Doe mee: Stuur een brief

U kunt een brief sturen naar uw gemeente, gebiedsontwikkelaar of exploitant van zwemwater. Doe een melding van een onveilige situatie en stuur de brief mee. Alle beetjes helpen.
Hier is de brief: Duiken in ondiep water, Veiligheid en preventie.
U kunt hem aanpassen en aanvullen zoals u wilt.

Doe mee: Teken de petitie

Hoe meer mensen dit project ondersteunen, hoe luider onze oproep wordt aan de partijen die voor veiligheid en preventie kunnen zorgen.
Bent u iemand of kent u iemand die letsel heeft opgelopen door duiken in ondiep water of staat u gewoon achter ons initiatief, teken dan de petitie en/of deel uw verhaal met ons.
Dat mag anoniem. Maar nog liever zouden wij een foto van u plaatsen met uw naam erbij om zo het probleem in Nederland een gezicht te geven.

U kunt mailen naar: k.nijman@berntsenmulder.nl of bel ons via tel: 0172 – 42 70 74.

Of stuur ons een WhatsApp berichtje.

Ons doel? Als we één dwarslaesie kunnen voorkomen, dan is het de moeite al meer dan waard!

Met dank aan Meindert Schulting & Don en alle personen die dit initiatief mogelijk maakten.

Helpt u ons het volgende ernstige ongeval te voorkomen?

Letselschade-quote

Meindert Schulting

Op 25 juli 2019, liep ik op 20-jarige leeftijd een dwarslaesie op door duiken in ondiep water.

De duik van de waterkant in het water veranderd mijn leven compleet. Wat na een warme dag hard werken een fijne avond had moeten zijn kreeg een andere wending.

Letselschade-quote

Alok Blondé

Er moet veel meer aandacht komen voor het gevaar van duiken. Nu denken de meeste mensen nog: dit overkomt mij niet. Maar opeens bepaalt het je leven.
    Laat onze specialisten u helpen