472 Alphense ondernemers gehackt?

Ondernemingsrecht
Blog
22 januari 2016

Als u voor de deur van uw bedrijf een USB-stickje op de grond ziet liggen, wat doet u dan? Raapt u die dan op, start u uw bedrijfscomputer op en stopt u het USB-stickje in uw computer? Dat zou best wel dom zijn. Toch blijkt 60% van de mensen zo’n verdachte USB-stick in zijn werkcomputer te stoppen om te kijken wat er op staat.

Cybercrime

Wij, slimme Alphense ondernemers, zijn zo dom natuurlijk niet. Wij kennen de gevaren van de cybercrime. Onze bedrijfsgegevens zijn zorgvuldig beschermd en onze collegae zijn goed opgeleid om niet dit soort domme dingen te doen.

Inloggen

Wij zijn ook goed op de hoogte van de gevaren van openbare WiFi-netwerken. Wij weten hoeveel hackers van ons kunnen achterhalen als we inloggen op zo’n openbaar netwerk. Dat zouden wij, slimme Alphense ondernemers, dus ook niet doen. Of toch wel?

Onderneming van het Jaar

Vorige week organiseerde de VOA de verkiezing van de ‘Onderneming van het Jaar’. Ondernemend Alphen nam plaats in het pluche van het Castellum Theater. De democratie vierde hoogtij en de ondernemers mochten meestemmen. De organisatie vroeg alle aanwezigen om in te loggen op een WiFi-netwerk. Je hoefde alleen maar even je eigen naam en je bedrijfsnaam in te voeren. En dan mocht je stemmen.

Kritische geluiden?

In razend tempo logde ondernemend Alphen in op het WiFi-netwerk. Op het grote scherm zagen we de teller omhoog schieten naar 472 deelnemers! Hoeveel kritische geluiden kwamen er uit de zaal? Hoeveel scherpe Alphense ondernemers staken hun hand op om te vragen hoe het met de veiligheid gesteld was van deze WiFi-verbinding? Het bleef stil. 472 personen logden vol vertrouwen in.

Is er nog ergens een leuk Alphens ICT-familie-bedrijfje? Misschien ooit gestart met pa en ma op een zolderkamertje? Voor dat bedrijf is er groeipotentie in de Alphense markt. Met de groei die het bedrijf dit jaar doormaakt, kan het volgend jaar meedingen naar de titel ‘Onderneming van het Jaar 2016’.

PS: Bij het schrijven van deze column heeft BuzzMaster (het bedrijf dat de techniek leverde tijdens de OvhJ-verkiezing) mij kunnen overtuigen van de veiligheid van het gebruikte netwerk. Het ging bij BuzzMaster namelijk niet om een ‘normale openbare WiFi-verbinding’, maar om een verbinding waarmee je niet op internet kunt en geen gegevens kunt versturen buiten de stemgegevens om.

Wilt u hier nu al meer over weten? Bel mij gerust op tel. 0172 – 42 41 72 of vul het contactformulier in.




    Gerelateerde blogs

    Redelijke grond vereist voor ontslag statutair bestuurder

    25 september 2023

    Redelijke grond vereist voor ontslag statutair bestuurder

    In een recente uitspraak bevestigt de rechtbank Overijssel dat ook voor het ontslag van een […]


    Lees meer ›
    Overname na pre-pack procedure? Arbeidsovereenkomsten blijven bestaan

    11 april 2023

    Overname na pre-pack procedure? Arbeidsovereenkomsten blijven bestaan

    Wanneer een onderneming in andere handen overgaat, is het de vraag wat er gebeurt met […]


    Lees meer ›
    Bedrijf stoppen via turbo-liquidatie is makkelijk, maar kent risico’s

    20 december 2022

    Bedrijf stoppen via turbo-liquidatie is makkelijk, maar kent risico’s

    Welke kansen biedt het instrument turbo-liquidatie bij een bedrijfsbeëindiging, en welke risico’s zijn er aan […]


    Lees meer ›